Başbakan Yıldırım Bosna Hersek'e gitti

- Yıldırım: (2) - "(PYD/PKK'nın kontrolündeki Suriye'nin Geleceği Partisi) Bunların sürekli yer ve isim değiştirdiklerini hep söyledik. Suriye'de başka isimle karşımıza çıkıyorlar, Irak'ta başka isimle karşımıza çıkıyorlar. Ama üzerlerindeki postu kaldırınca bunların kim olduğu çok açık şekilde meydana çıkıyor. Biz bunları iyi tanırız, hangi kılıkta, hangi isimle gelirse gelsin. Belki bazı dostlarımızı geçici bir süre kandırabilirler ama Türkiye Cumhuriyeti'ni ve aziz milletimizi kandıramazlar" - "(MGK bildirisindeki 'proje terör örgütü' ifadesi) Aslında ifade kendisini anlatıyor. Bu örgütler, kendi iradesiyle ortaya çıkan örgütler değil. Bu projeyi hazırlayan birilerinin olduğunu ifade ediyor. Birilerinin amaçlarına hizmet etmek amacıyla geliştirilmiş, yönlendirilmiş, sipariş üzere kurulmuş örgütlerdir" - "Şu aşamada MHP ile yapacağımız ittifak cumhurbaşkanlığı seçimini, milletvekili seçimini kapsıyor. Yerel yönetimler, yani belediye seçimleriyle ilgili şu an için MHP ile ortak bir çalışmamız yok"

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım Bosna Hersek'e gitti

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, PYD/PKK'nın kontrolündeki Suriye'nin Geleceği Partisine ilişkin, "Bunların sürekli yer ve isim değiştirdiklerini hep söyledik. Suriye'de başka isimle karşımıza çıkıyorlar, Irak'ta başka isimle karşımıza çıkıyorlar. Ama üzerlerindeki postu kaldırınca bunların kim olduğu çok açık şekilde meydana çıkıyor. Biz bunları iyi tanırız. Hangi kılıkta, hangi isimle gelirse gelsin belki bazı dostlarımızı geçici bir süre kandırabilirler ama Türkiye Cumhuriyeti'ni ve aziz milletimizi kandıramazlar." dedi.

Yıldırım, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bildirisinde, PKK, PYD, YPG, DEAŞ, FETÖ gibi terör örgütleri için "proje terör örgütü" ifadesinin yer aldığının hatırlatılmasının ardından, "proje terör örgütü" ifadesiyle ne söylenmek istediğinin sorulması üzerine Yıldırım, "Aslında ifade kendisini anlatıyor. Bu örgütler, kendi iradesiyle ortaya çıkan örgütler değil. Bu projeyi hazırlayan birilerinin olduğunu ifade ediyor. Birilerinin amaçlarına hizmet etmek amacıyla geliştirilmiş, yönlendirilmiş, sipariş üzere kurulmuş örgütlerdir." değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım, bu örgütlerin "taşeron örgütler", bazen "arkalarında bir üst akıl olan terör örgütleri" olarak da tanımlandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Burada vatandaşlarımızın, milletimizin dikkatini çekmek amacıyla böyle bir tabir Milli Güvenlik Kurulu bildirisinde yer aldı. Zaten bunu görüyorsunuz. Hem Suriye hem yurt içinde terörle yaptığımız mücadele açık bir şekilde görüyoruz. Bunların, çeşitli ülkelerin uyruklarından ne Kürtlerin ne Türklerin ne de başka bir vatandaş grubumuzun dertleriyle ilgili bir oluşum içinde olmadıklarını açık seçik görüyoruz. Parayı kim verirse ona hizmet eden, bugün bu kılıkta, yarın başka kılıkta iş gören örgütler."

15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin PKK ile FETÖ'nün terör elemanlarının nasıl hareket edeceklerini teferruatlıca konuştuklarını belirten Yıldırım, şunları söyledi:

"Şimdi normal şartlarda bu örgütlerde bir amaç olsa, bir hedef olsa, kendilerine yönelik bir akılları olsa, dünya bir araya gelse bunlar bir araya gelemez. Hedef, Türkiye Cumhuriyeti'ni zora sokmak, yormak. Bunların yıkmak, parçalamak, bölmek gibi ütopik hayalleri dünya dursa gerçekleşmez. Ancak bizi meşgul edebilirler. Enerjimizi biraz burada sarf etmemize sebep olabilirler. Son iki yılda yaptığımız çalışmalarda Allah'a şükür, hem yurt içinde hem yurt dışında terör örgütlerinin her birine gereken cevabı verdik. Bu konuda da tamamen inisiyatif güvenlik güçlerimizin elindedir. Terör örgütü de sürekli yer değiştirerek, sürekli ad değiştirerek ayakta kalma gayreti içerisindedir."

- Türkiye Cumhuriyeti'ni ve aziz milletimizi kandıramazlar"

Rakka'da "Suriye Gelecek Partisi"nin kurulduğunun hatırlatılması ve "ABD'nin, bu yapıyı destekliyoruz açıklaması var. ABD'nin bu yapıyı, yeni süreçte askeri çözüm değil de siyasi çözüm olarak kullanacağı ve Türkiye ile bir pazarlık konusu yapacağı iddia ediliyor. SDG, SGP mi oldu? Nasıl bakıyoruz?" diye sorulması üzerine Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bunların sürekli yer ve isim değiştirdiklerini hep söyledik. Suriye'de başka isimle karşımıza çıkıyorlar, Irak'ta başka isimle karşımıza çıkıyorlar. Ama üzerlerindeki postu kaldırınca bunların kim olduğu çok açık şekilde meydana çıkıyor. Biz bunları iyi tanırız, hangi kılıkta, hangi isimle gelirse gelsin. Belki bazı dostlarımızı geçici bir süre kandırabilirler ama Türkiye Cumhuriyeti'ni ve aziz milletimizi kandıramazlar. Çünkü 35 yıldır biz bunlara karşı amansız bir mücadele ediyoruz. Kürt kökenli vatandaşlarımız, Türk kökenli vatandaşlarımız, herkes bunlardan ciddi şekilde zarar gördü. Hiçbir şekilde ne ülkemiz toprakları içerisinde ne de hiçbir şekilde ülkemizin sınırlarının etrafında böyle oluşumlar hayat bulamaz. Buna imkan vermeyiz."

Yıldırım, yerel seçimde AK Parti ile MHP'nin bir ittifak yapıp yapmayacağı sorusuna ise milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partilerin ittifak yapabilmelerine imkan sağlayan bir kanunun Meclisten çıktığını anımsatarak, buna göre isteyen partilerin, istediği başka partilerle müşterek seçime gidebileceklerini ifade etti.

Başbakan Yıldırım, "Şu aşamada MHP ile yapacağımız ittifak cumhurbaşkanlığı seçimini, milletvekili seçimini kapsıyor. Yerel yönetimler yani belediye seçimleriyle ilgili şu an için MHP ile ortak bir çalışmamız yok." dedi.

(Bitti)

Yorumlar