"Başarıların ardından okçuluğa ilgi arttı"

- Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ Ergin: "Son yıllarda okçulukta gelen başarıların sosyal medya ve basın yoluyla duyulmasıyla bu spora ilgi de arttı. Birçok ilde ve bölgelerimizde sporcu sayımız oldukça artmış durumda" - "Milli takımımız bu yıl ocak ayından itibaren oldukça başarılı sonuçlar aldı. Ağustos ayı itibarıyla toplamda 36 uluslararası madalyaya ulaştık"

Google Haberlere Abone ol
"Başarıların ardından okçuluğa ilgi arttı"

ORDU (AA) - Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ Ergin, son yıllarda okçulukta gelen başarıların sosyal medya ve basın yoluyla duyulmasıyla bu spora ilginin de arttığını belirterek, "Birçok ilde ve bölgelerimizde sporcu sayımız oldukça artmış durumda." dedi.

Malazgirt Zaferi 2. Ödüllü Uluslararası Okçuluk Yarışması için Ordu'da bulunan Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Ergin, gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 sporcuyla kente geldiklerini söyledi.

Yarışmada 4 erkek ve 4 kadın sporcunun birincilik için ter dökeceğini ifade eden Ergin, Türk Milli Takımı olarak ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Milli takımın bu yıl elde ettiği madalyaların uzun süreçli bir programın meyveleri olduğunu vurgulayan Ergin, "Milli takımımız bu yıl ocak ayından itibaren oldukça başarılı sonuçlar aldı. Ağustos ayı itibarıyla toplamda 36 uluslararası madalyaya ulaştık." ifadelerini kullandı.

Ergin, 2013 yılından beri başlattıkları projenin sonuçlarını aldıklarını belirterek, "Bununla birlikte 5 yıldır sporcularımızla beraber bir aile gibi yaşıyoruz. Bunun sonunda da sporcularımız, bu yıl elde ettikleri başarılarla kazandıkları madalyalarla ülkemizi dünya sıralamasında üst basamaklara taşımaya başladılar." diye konuştu.


- Hedef 2020 Tokyo Olimpiyatları


Hedeflerinin 2020 Tokyo Olimpiyatları olduğunu vurgulayan Ergin, "Bundan önce 2016 yılında ülkemizi iki sporcumuzla temsil etmiştik. 2020 için 2019 yılında yapılacak Dünya Şampiyonası'nda takım kotalarını almak istiyoruz. Bundan sonra da Türk okçuluğuna ilk olimpiyat madalyasını hediye etmek için çalışmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Ergin, okçuluğun özveri ve çalışma isteyen bir spor olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Son yıllarda okçulukta gelen başarıların sosyal medya ve basın yoluyla duyulmasıyla bu spora ilgi de arttı. Birçok ilde ve bölgelerimizde sporcu sayımız oldukça artmış durumda. Biz de bu sporcularımızın içerisinden en iyilerini seçerek milli takıma alıyoruz. Yeni başlayan sporcularımızı takip etmeye devam edeceğiz. Onlar okçuluğa zaman harcadıkça ve gönül verdikçe dünyada isimlerini duyurmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız."

Milli Takım Antrenörü Natalia Nasaridze ise şu anda milli takımda sporcuların moralinin üst düzeyde olduğunu kaydetti.

Özellikle bu sene aldıkları madalyalarla herkesin moralinin yerinde olduğunu belirten Nasaridze, "Önümüzde 2020 Olimpiyatları var. Hedefimiz buraya takım halinde katılabilmek. İnşallah bunu başarabilecek sporculara da sahibiz. Bunu gerçekleştirmek içinde elimizden geleni yapıyoruz. Umut ediyorum ki istediğimize ulaşacağız." ifadelerini kullandı.





Yorumlar