Başakşehir Çam ve Sakura Prematüre Günü etkinliği

Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesinde "Prematüre Günü" etkinliği düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Başakşehir Çam ve Sakura Prematüre Günü etkinliği

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde Prematüre Haftası kapsamında etkinlik gerçekleştirildi.

Prematüre doğan bebek ve annelerine yönelik etkinlikte Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi Koordinatör Başhekim Prof. Dr. Nurettin Yiyit, hastane bünyesinde yer alan Çocuk Hastanesi hakkında bilgi verdi.

Değişen ve dönüşen dünyada doğumların sayısında prematüre sayısının arttığını anlatan Yiyit, "Ama önemli olan bu bebekleri hayattan kopmadan bir ömür boyu bizimle birlikte olmalarına vesile olmak. Bu alanda iyi iş yapan merkezlerden biriyiz. Henüz açılışı 2 yıl olmasına rağmen 32 bin bebeğin dünyaya merhaba dediği bir merkeziz ve şu ana kadar 1500 prematüre bebek bizimle birlikte hayata merhaba dedi." diye konuştu.

Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi Çocuk Hastanesi Bölümü Yenidoğan Kliniği uzmanı Prof. Dr. Merih Çetinkaya da Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde 65 yatak ve yüzde 100 dolu kapasiteyle hizmet verildiğini söyledi.

Prematüre bebeklerin diğer bebekler gibi yaşayabileceklerini göstermek için tüm dünya ve ülkemizde Prematüre Haftası'nın kutlandığını dile getiren Çetinkaya, "Yılda yaklaşık 600 prematüre bebek, bu hastanede izleniyor ve taburcu oluyor. Hatta bunların yüzde 20-25'i bin gramın altındaki aşırı düşük doğum ağırlıklı bebekler." dedi.

 

Yorumlar