Başak Şengül kimdir eşi kim, evli mi bekar mı, CNN Türk'ten neden ayrıldı, hangi partili, siyasi görüşü ne, babası kim?

Başak Şengül'ün kim ve nereli olduğu soruları merakla sorulurken, ünlü sunucunun babası ve evlilik durumu da en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. CNN Türk'ten Haber Global kanalına transfer olan güzel sunucunun özel hayatı seyirci tarafından merakla araştırılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Başak Şengül kimdir eşi kim, evli mi bekar mı?

Başak Şengül biyografisi veya özgeçmişi son günlerde iyice merak konusu oldu. CNN Türk'ten ayrılarak Haber Global kanalına transfer olan Şengül, başarılı sunucular arasında yer alıyor. CNN Türk'te yayınlanan Akıl Çemberi isimli programı sunan Başak Şengül eşi kimdir, evli mi bekar mı, hangi partili, babası kim, hasta mı, sevgilisi kim şeklindeki sorulara sıklıkla muhatap oluyor. CNN Türk'ten neden ayrıldı? 

Başak Şengül genelde Mete Yarar, Melik Yiğitel, Hulki Cevizoğlu, Hakan Bayrakçı, Nedim Şener, Mustafa Kartoğlu isimlerini konuk alıyor.

BAŞAK ŞENGÜL KİMDİR?

Mete Yarar, Melik Yiğitel, Hulki Cevizoğlu, Hakan Bayrakçı, Nedim Şener, Mustafa Kartoğlu'nun sık sık yorumcu olarak programlarına katıldığı Başak Şengül, CNN Türk'te "Akıl Çemberi" programının sunuculuğunu yapıyordu. Sakin ve mütevazı duruşuyla dikkatleri üzerine çeken Şengül, şimdilerde farklı bir kanalda çalışıyor.

Başak Şengül kimdir, evli mi, eşi kim?
Başak Şengül, CNNTürk'te yayınlanan Akıl Çemberi programında her akşam farklı konuklarıyla ekrana geliyor.

 

Sunduğu programda sakin tavrı, sunuculara ve ekran başındakilere karşı saygılı duruşu ünlü sunucuyu diğer birçok sunucudan ayıran temel özellik olmuş durumda. Birçok seyirci, Şengül'ün program sunuş tarzını son derece beğendiğini belirterek hayranlığını dile getiriyor. 

Başak Şengül kimdir, kaç yaşında, evli mi, eşi kim?
Başak Şengül, CNN Türk ekranlarında Akıl Çemberi programını sunarken.

 

Peki, ünlü sunucu Şengül evli midir? İşte cevabı: 

Öncelikle Başak Şengül biyografisi konusunda biraz bilgi verelim.

Başak Şengül 1979 yılında Kütahya'da dünyaya geldi. Yani 41 yaşındadır. İlkokul 2. Sınıfa kadar Kütahya'da eğtim gördü, daha sonra ailesiyle birlikte taşındığı İstanbul'da eğitim hayatını sürdürdü.

İlk, orta, lise ve üniversite eğitimini İstanbul'da tamamladı. 

Liseyi Pertevniyal Lisesinde tamalayan Başak Şengül, üniversiteyi ise aynı ilçede yer alan İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde tamamladı.

Televizyonculuk hayatına henüz lisedeyken atıldı. 

Şengül, meslek seçimi konusunda, bir röportajı esnasında şunları söylemişti: 

Hep meraklı bir çocuk oldum. Sağda solda kıyıda köşede ne varsa karıştırıp öğrenmek isterdim. Haberci olabileceğimin sinyallerini vermişim galiba... 

 

2000 yılında stajyer olarak girdiği CNN Türk'te üniversite hayatı boyunca da devam etti. 

CNN Türk'te staja başlama hikayesini ise yine bir söyleşisi esnasında şöyle anlatmıştı: 

O dönemde 2000'lerin başında haber kanalları da Türkiye'de yeni yeni güç kazanıyordu. Daha okul bitmeden 3. sınıftayken "En iyi başlama vuruşu nerede yapılır?" dedim kendi kendime ve CNN TÜRK'ün kapısını çaldım. O dönem Lütfiye Pekcan haber müdürüydü ve üniversitemize konuşmacı olarak gelmişti. Sadece ismini biliyordum ve Lütfiye Hanım'ı tanımadan randevu filan da almadan o zaman kanalın bulunduğu Hürriyet binasına gittim; danışmaya dedim ki "Ben Lütfiye Pekcan ile görüşmek istiyorum." Danışmadan aradılar Lütfiye Hanım'ı; kendimi tanıttım; haberci olmak istediğimi anlattım; staj yapmak istediğimi söyledim. O da "Gel bir ay yap stajını" dedi. Sonra arşivden rejiye kaset taşıyarak başladım. Dönemin istihbarat şefi Cafer Özilhan beni haberlere göndermeye başladı. Hem okul hem iş birlikte yürüdü. Okuldan mezun olduğumdaysa haber koordinatörümüz Çiğdem Anad işe alındığım müjdesini verdi.

 

Mezuniyetinden sonra aynı kanalda muhabir olarak devam etti. 

Yaklaşık 6 yıllık bir muhabirlik döneminden sonra ekran karşısına geçerek program sunmaya başladı. 

İlk olarak Gece Görüşü isimli proramı sunan Başak Şengül, aha sonra Farkında Mısınız? programınısunmaya başladı. Aynı zamanda programın yapımcılığını da üstlenerek yeni bir alana yelken açtı. 

2009 yılında uzun yıllardır çalıştığı kanaldan ayrılarak Habertürk kanalında haber sunucusu olarak göreve başladı. Ancak buradaki serüveni uzun sürmedi, yuvaya bir yıl geçmeden geri döndü. 

Başak Şengül şimdilerde CNN Türk kanalında "Akıl Çemberi" programını sunuyor. 

Gelelim asıl soruya: Başak Şengül evli mi?

Başak Şengül henüz evlenmiş değildir. Şengül, bir röportajında "evli misiniz?" sorusuna, "Evli değilim. Fallarda hep 3 vakte kadar diyor. (Gülüyor)" şeklinde cevap vermişti.

Başak Şengül, CNN CNN Türk ekranlarında sunduğu programdaki sakinliği, tarafsızlığı ve konuklarına karşı nazik davranışıyla seyirciden tam not alan nadir program sunucularından biri olarak görülüyor. 

Şengül'ü izleyen birçok vatandaş, yorumlardan da görüldüğü üzere işinin ehli, mütevazı ve nazik bir kişilik olduğunda hemfikirdir.

BAŞAK ŞENGÜL NEDEN AYRILDI?

Başak Şengül, CNN Türk kanalından ayrıldı. Ayrılık haberi sonrasında seyirci, "Başak Şengül neden CNN Türk'ten ayrıldı" sorusunun cevabını merakla araştırmaya başladı. Ancak şu ana kadar neden ayrıldığına dair bir bilgi bulunmazken; yeni kurulan haber kanallarının büyük kanalların sunucularını cazip tekliflerle transfer ettiği biliniyor. 


 

Yorumlar

Suna doganay Beğendiğim bir spiker gittiği kanalda da basariliolacaktir fakat gözümüz eski yerinde onu arayacak
Emine aslan Kendine olan saygısı ve ozguveni, titizlikle aldığı notlar ve sorduğu sorular programi keyifle izlememize neden oluyor. Başarıları daim olsun
Süleyman Namlı Başak Şengül çok güzel dürüst ağır iyi bir gazeteci efendi kibar herşey gönlünce olsun yolun açık olsun kardeşim
Mehmet çelik. Başak hanım başarılar diliyorum. Konukları konulara göre özenle seçmen ve gerçek doyurucu bilgi sunman taktir ettiğim bi durum. Allah gönlüne göre bir eş nasip etmesi dileği ile iyi yayınlar diliyorum.
DOĞRUSÖZ Yetiştiren anne ve babasından Allah razı olsun. Harika, zarif, kibar bir insan. Keşke böyle bir kızım olsaydı .