Baş ağrısı nasıl tedavi edilir, bitkisel tedavi mümkün mü?

Baş ağrısı, toplumda yaygın olarak hemen hemen herkesin başına gelen bir durumdur. Günlük stresten, ani rahatsızlıktan, kronik hastalıklardan kaynaklanabilen baş ağrısının çok çeşitli nedenleri olabilir. Özellikle kronik hale gelen baş ağrılarında kesinlikle doktora başvurmak gerekiyor. Ancak bazı bitkisel yöntemlerle de bazı baş ağrısı türlerinin geçtiği biliniyor. Peki nedir bu tedavi yöntemleri?

Google Haberlere Abone ol
Baş ağrısı nasıl tedavi edilir, bitkisel tedavi mümkün mü?

Baş ağrısı için halk arasında kullanılan birçok yöntem var. Bu yöntemler daha çok gözlemlenerek ve kişiye eziyet eden baş ağrısından kurtulmanın yollarını geliştirmişlerdir. Örneğin: ayçiçeği yağı ile yumurta sarısını birlikte karıştıyor, üstüne biraz nehre yağı ekliyorsunuz. Bu karışımdan birazını sargı bezi üstüne döküp baş ve boynunun arkasına bağlarsanız. Bununla baş ağrınızı geçirebilirsiniz.

Baş ağrısından kurtulmanın halk arasında kullanılan çok basit bir yöntemi daha var. Pancarı ezin, demini sargı bezi arasında toplayıp sıkın, aldığınız meyve suyu ile pamuğu ıslatıp kulaklarınıza tıkayın.

Aynı miktarda papatya çiçeği, nane, biber yaprağı, rezene tohumu, pişikotu kökünü bir yerde dövüyor ve üzerine bir bardak 90 derece alkollü kolanya döküp karıştırın. Bir hafta saklayın. Sonra baş ağrısı çektiğinizde bu karışımdan azar azar ağrıyan bölgelere uygulayın. Bu, baş ağrısı yorgunluk veya stres durumunda da, çok fayda verir.

Migren sırasında böyle bir karışım da uygunlanmaktadır: aynı miktarda sedef otunu, naneyi, mürekkebi ve altın gül yağını birlikte karıştırıyorlar. Bu karışımı migren alanına sürüp, üstünden sarınız.

Eğer başınız sürekli ağrıyorsa, günde 2-3 kez yemekten sonra, her defasında yarım bardak taze lahana suyu içmek öneriliyor.

Yemekten bir saat önce (günde 3 kez) yarım bardak taze hazırlanmış patates suyu içmeniz önerilir. Eğer bu tedaviyi sürekli olarak 3-4 hafta sürdürürseniz, baş ağrısından tamamen kurtulabilirsiniz.

Halk arasında baş ağrısından korunmak için bu tip karışımlar da münasip görülüyor. Aynı miktarda gül suyunu, kıyılmış taze kişnişi ve badem yağını karıştırın ve başınıza sürün.

NOT: Karışımları vermeden önce aile doktorunuza danışın.

Yorumlar