Barkod sorgulama: Barkod sorgulama nasıl yapılır?

Barkod sorgulama nasıl yapılır, barkod sorgulama uygulaması, ptt barkod sorgulama, gibi konular üzerinde vatandaşların aramaları devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Barkod sorgulama: Barkod sorgulama nasıl yapılır?

Barkod sorgulama nasıl yapılır? barkod sorgulama uygulaması, ptt barkod sorgulama, gibi sorular ve konular hakkında vatandaşların araştırmaları devam ediyor. Peki, barkod sorgulama nasıl yapılır?

Satın aldığınız hemen hemen her ürünün bir kimlik numarası vardır. Barkod olarak adlandırılan bu numara ile satın aldığının ürün veya hizmet ile ilgili her türlü bilgiye internet üzerinden rahatlıkla erişebilirsiniz.

Barkod numarası satılan ürünlerin devlet ve kullanıcılar tarafından takibinin kolaylıkla yapılabilmesi için oluşturulmuş bir sistemdir. Barkod sistemi ile ürünün içeriği, ne zaman üretildiği, nerede üretildiği, nerede ne zaman satıldığı gibi konuların takibi kolaylıkla yapıbilir.

Öte yandan barkod sistemi sadece ürünler için değil alımı yapılan hizmet içinde geçerli olabiliyor. Örneğin PTT Kargo ile gönderdiğiniz kargoların takibini size verilen barkod ile kolaylıkla yapabilirsiniz.

Mobil uygulama marketlerinden indireceğiniz uygumalarla barkod ve karekod okumaları sonucunda ürünle ilgili bilgi alacağınız gibi ürün satışı yapan bazı sitelerde yer alan barkod okuma sistemi yöntemiyle de sorgulama yapabilirsiniz.

Örneğin, PTT Kargo'dan gönderilen bir ürünün kontrolü için PTT'nin sitesini girerek burada yer alan sorgulama kısmına barkod numarasını girerek sorgulama yapabilirsiniz. 

PTT Kargoların sorgulamasını sadece PTT sitesi üzerinden değiş aynı zamanda e-devlet üzerinden de kolaylıkla yapabilirsiniz. Bunun için e-devlet sistemine TC Kimlik Numarası ve şifrenizle giriş yapmanız yeterli olacak.

Barkod sorgulama

GS1 BARKOD SORGULAMA

İnternetten GS1 ile Barkod sorgulaması yapabilirsiniz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından verilen hizmet ile GEPİR sitesine girerek Barkod Numarası (GTIN) İle Arama, Taşıma Birimi Etiketi (SSCC) İle Arama, Lokasyon Numarası (GLN) İle Arama ve Firma Adı İle Arama yöntemlerinden herhangi biri ile sorgulama yapabilirsiniz.

PTT BARKOD SORGULAMA

Daha önce gönderdiğiniz kargoların takibini yapmak için PTT'nin resmi sitesi ve e-devlet sistemine girerek barkod sorgulamasını kolaylıkla yapabilirsiniz.

BARKOD SORGULAMA

Diğer ürün ve hizmetlerle ilgili sorgulama yapmak için genel barkod sorgulama uygylamaları ve siteleri yoluyla sorgulama yapabilirsiniz.

Yorumlar

Kutbettin Akgün Emeklilik avraklari sorgulama