Barış Çakan kimdir, nerelidir, neden öldürüldü?

Barış Çakan kimdir, nerelidir, neden öldürüldü, olayın aslı nedir? Ankara'da Kürtçe müzik dinlediği için öldürüldüğü ileri sürülen Barış Çakan olayının perde arkası nedir?

Google Haberlere Abone ol
Barış Çakan kimdir, nerelidir, neden öldürüldü?

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde Kürtçe müzik dinlediği iddiasıyla öldürüldüğü ileri sürülen Barış Çakan kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, neden öldürüldü? İşte detaylar:

Barış Çakan 2000 yılında Ağrı'nın Patnos ilçesinde dünyaya geldi. 

HDP ve terör örgütlerine yakınlığıyla bilinen bazı internet haber sitelerinde yer alan habere göre; 

2000 doğumlu Barış Çakan, Ankara'nın Etimesgut ilçesi Alsancak Mahallesi'nde Pazar akşamı üç kişilik bir grubun saldırısı sonucu hayatını kaybetti. 

Haberlere göre Çakan Kürtçe müzik dinlediği gerekçesiyle saldırıya maruz kaldı. Ancak Çakan'ın babasının anlattığına göre, Çakan, müzik dinleyen bir grubu uyardığı için çıkan kavgada hayatını kaybetti. 

Konuyu Twitter hesabı üzerinden HDP milletvekillerinin iddiaları olayın görgü tanıkları tarafından yalanlandı.

Barış Çakan'ın Kürtçe müzik dinlediği için değil yüksek sesle müzik dinlediği için bir grupla tartıştıkları ve bu nedenle çıkan kavga esnasında hayatını kaybettiği belirtildi.

HDP'Lİ VEKİLDEN PROVOKATİF PAYLAŞIM

Haberin PKK yanlısı sitelerde provokatif bir şekilde verilmesinden sonra benzer bir paylaşım da HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz'dan geldi. Kaçmaz, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Ankara‘da 20 yaşındaki Barış Çakan, Kürtçe müzik dinlediği için üç kişilik grubun saldırısı sırasında kalbinden bıçaklanarak öldürüldü. Şimdi sen mutlu musun? @suleymansoylu" ifadelerini kullandı.

İÇİŞLERİ BAKANI MÜŞAVİRİNDEN YALANLAMA

HDP'li vekil Kaçmaz'ın provokatif paylaşımına İçişleri Bakanlığı Müşaviri Burak Gültekin tarafından tepki geldi. Gültekin, Kaçmaz'ın yalan söylediğini belirterek, "1. Yalan söylüyorsun 2. Araç içinde dinlenen yüksek sesli müzikten kavga çıkıyor 3. Dinlenen müzik Türkçe 4. Olayın herhangi bir kısmında Kürtçenin K'si yok Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmekten Hakkınızda ilgililer suç duyurusunda bulunacak" dedi.

Yorumlar