Barış Boyun kimdir? Barış Boyun neleri, Malatyalı mı, çetesinin Sedat Peker ile ilişkisi var mı?

Barış Boyun'un kim ve nereli olduğu, Malatyalı mı yoksa başka bir yerli mi soruları ile Sedat Peker, Sarallar gibi çetelerle nasıl bağlantıları olduğu soruları Yunanistan'daki infazlardan sonra daha çok gündeme gelmeye başladı. Yunanistan'da infaz edilen 6 kişinin onun çetesinden olduğu belirtiliyor

Google Haberlere Abone ol
Barış Boyun kimdir? Barış Boyun neleri, Malatyalı?

Barış Boyun kimdir? Barış Boyun neleri, Malatyalı mı, çetesinin Sedat Peker ile ilişkisi var mı? Barış Boyun ismi Türkiye'de Jovan Vukotiç cinayetiyle duyuldu. Sırp çete lideri Jovan Vukotiç’e gerçekleştiren suikastın taşeronluğunu Barış Boyun isimli çete liderinin organize ettiği ortaya çıkmıştı. Öte yandan suç örgütü lideri Barış Boyun’un Kubilay Berk Küçükaslan cinayetinin de azmettiricisi olduğu belirlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Boyun’un Savaş Ş.’yi öldürtmek istediği saldırıda, Küçükaslan’ın hayatını kaybettiği açıklandı. Barış Boyun kimdir? Barış Boyun neleri, Malatyalı mı, çetesinin Sedat Peker ile ilişkisi var mı?

BARIŞ BOYUN KİMDİR, NERELİDİR?

İstanbul Şişli’de trafikte uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Sırp çete lideri Jovan Vukotiç suikastının taşeronluğunu yapan suç örgütü lideri Barış Boyun, Kubilay Berk Küçükaslan cinayetinden de çıktı. İstanbul Beyoğlu’nda 22 Ekim 2021’de Küçükaslan’ın (24) hayatını kaybedip, Savaş Ş. ve 4 kişinin yaralandığı silahlı saldırının talimatını, İtalya’da yakalanan ve Türkiye’ye iadesi istenen Boyun’un verdiği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede ortaya konuldu. İddianamede, saldırıya ilişkin detaylar da anlatıldı.

Barış Boyun kimdir Barış Boyun neleri, Malatyalı mı, çetesinin Sedat Peker ile ilişkisi var mı
Barış Boyun çetesinin infaz edilen üyeleri

 

Boyun, talimatının ardından harekete geçen suç örgütü üyeleri, Savaş Ş.’yi takibe aldı. İddianamede, saldırıyı organize eden B.A., İ.A. ve Ü.Ç.’nin suikasta kullanılması için S.T., T.T. ve E.T.’ye çalıntı bir araç ayarlattığı, aracın da U.D. tarafından teslim alınarak olay gününe dek gizlendiği anlatıldı.

Saldırı günü aracı gizlediği yerden alan U.D.’yi arayan K.Y., “Caminin önünden bizim çocukları al” şeklinde talimat verdi. Araca binen İ.E., B.A. ve F.M. ile aracı kullanan U.D. suikastı gerçekleştirmek üzere olayın yaşandığı restorana gitti. Restoran etrafında yarım saat boyunca tur atan ve gözlem yapan şüphelilerden İ.E.’nin, saldırı esnasında restoranda olan M.Y. ile sürekli olarak WhatsApp üzerinden mesajlaşarak Savaş Ş. ve beraberindekiler hakkında bilgiler aldığı da iddianamede anlatıldı.

İş birlikçi M.Y.’nin İ.E.’ye, Savaş Ş. ve beraberindekilerin dışarı çıktığı mesajını göndermesinin ardından harekete geçen İ.E., B.A. ve F.M. dışarıya çıkan Savaş Ş. ve yanındakilere yaylım ateşi açtı. İddianamede, olayın ardından saldırganların Sultangazi Gazi Mahallesi’ne gittiği ve burada araç şoförü U.D.’nin üzerindeki giysileri yaktıkları belirtildi. U.D.’yi evine gönderen saldırganlardan 4’ünün olayda kullanılan aracı ateşe vererek delilleri yok etmeye çalıştığı da anlatıldı.

ŞÜPHELİLER BİRBİRİNİ TANIYORDU

Cumhuriyet savcısı iddianamede, “Barış Boyun’un suç işlemek amacıyla kurulan örgütün liderliğini yaptığı; İ.E., E.U., U.D., M.Y., H.H., M.Y., Ü.Ç., K.Y. ve B.A.’nın örgütün üyesi olduğu ve sonsuz bir şekilde örgüt lideri Barış Boyun’a biat ettikleri ortaya konmuştur” diyerek cinayetin planlayıcısının ve azmettiricisinin Barış Boyun olduğunu belirtti. İddianamede ayrıca, şüphelilerin birbirlerini tanıdıkları vurgulandı.

MÜEBBET VE 120 YILA KADAR HAPİS

Firari sanık Barış Boyun’un “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “suç delillerini gizleme, yok etme veya değiştirme, “olası kastla tasarlayarak öldürme”, “olası kastla tasarlayarak öldürmeye teşebbüs” ve “ruhsatsız silah bulundurma” suçlarından müebbet ve 72,5 yıldan 120 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, sanıklar İsa Eren, Uğur Demircan, Ferdi Mutlu ve Burak Aygün’ün de “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma”, “olası kastla tasarlayarak öldürme”, “olası kastla öldürmeye teşebbüs” ve ruhsatsız silah bulundurma” suçlarından müebbet ve 69 yıldan 109 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.

Barış Boyun kimdir Barış Boyun neleri, Malatyalı mı, çetesinin Sedat Peker ile ilişkisi var mı
Barış Boyun

 

Diğer 8 sanığın da benzer suçlardan cezalandırılması istenen iddianame, gönderildiği İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

İKİ ADAMI YAKALANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 11 Kasım Cuma günü Gaziosmanpaşa’da suç örgütü lideri Barış Boyun’un çetesine yönelik operasyon düzenledi.

Ekipler yaptıkları operasyonda, Boyun ve suç örgütüyle bağlantılı A.A. ile Ü.Ç.’yi yakaladı. A.A.’nın ‘silahlı tehdit’, ‘tasarlayarak öldürme’ ve ‘kasten öldürme’ suçlarından arama kararı bulunduğu öğrenildi.

Operasyon yapılan adreste, ruhsatsız tabanca ve 50 fişek ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ü.Ç. serbest bırakılırken, A.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İADE SÜRECİNDE SON DURUM

İstanbul’da birçok silahlı saldırı, mala zarar verme ve yağma eylemlerini gerçekleştiren Boyun hakkında, Gürcistan’da serbest bırakılmasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol-Europol Daire Başkanlığınca yapılan çalışmalar neticesinde “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve kasten adam öldürmek” suçlarından kırmızı bülten çıkartılmıştı.

İtalya’da tutuklanan Boyun’un iade sürecine ilişkin temaslar sürüyor. 

YUNANİSTAN'DA 6 ADAMI ÖLDÜRÜLDÜ

Barış Boyun ile ilgili son gelişme ise Yunanistan'da yaşandı. Yunanistan'ın başkenti Atina'da mafya hesaplaşmasına dayandığı öne sürülen saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti. Öldürülen kişilerin Türkiye'de de bir dizi silahlı eyleme karışan ve İtalya'da firari olarak yaşayan suç örgütü elebaşı Barış Boyun'un yakın adamları olduğu ileri sürüldü.

Edinilen bilgilere göre, dün akşam saatlerinde Atina'nın Artemida banliyösünde meydana gelen silahlı saldırıda 6 kişi yaşamını yitirmiş, eylemin ardından Yunan polisi bölgede geniş çaplı inceleme başlatmıştı. Olay mahallinde onlarca mermi kovanının bulunduğu saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Mafya hesaplaşmasına dayandığı öne sürülen çatışmayla ilgili inceleme sürerken, hayatını kaybeden 6 kişinin kimlikleri belli oldu. Olay yerinden araçla kaçan faillerin yakalanması için başlatılan çalışmalar sürerken, öldürülen kişilerin Türk polisince de tanınan ve geçmiş dönemde polisiye soruşturmalara hedef olan bir suç ağının fertleri olduğu öğrenildi. Ölenlerin, Türkiye'de de bir dizi silahlı eyleme karışan ve İtalya'da firari olarak yaşayan suç örgütü elebaşı Barış Boyun'un yakın adamları olduğu ileri sürüldü.

 

Yorumlar