Baraj dizisi nerede çekiliyor? İnşaat Hangi Baraja Ait?

Baraj dizisi nerede çekiliyor, hangi barajın inşaatı diziye konu ediliyor? FOX TV'de yeni başlayan Baraj dizisinin nerede ve hangi barajda çekildiği merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Baraj dizisi nerede çekiliyor, hangi barajda?

Baraj dizisi nerede çekiliyor, dizinin hikayesi hangi barajın inşaatında geçiyor. Baraj dizisi hikayesi aslında bir filmin hikayesinden uyarlanmış durumda. "Baraj" isimli Türk filminden uyarlanan dizi daha farklı bir formatta, modern zamanlara uyarlanmış durumda.

Peki, Baraj dizisi nerede çekiliyor? İşte cevabı: 

Baraj dizisinin ilk çekimleri İstanbul Çatalca'da yapıldı. 

Ancak daha sonra bir baraj inşaatına ihtiyaç duyulduğu için gerçek bir baraj şantiyesinde çekimlere başladı.

Bu çekimler için en uygun yer olarak Sakarya seçildi.

Baraj dizisinin çekimleri Sakarya ili sınırları içerisinde bulunan ve yapımı devam eden Akçay Barajı inşatında devam ediyor.

Dizinin çekimlerinde farklı şehirlerden sahneler de bulunuyor. 

BARAJ DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

Yukarıda da belirttiğimiz dizi aslında eski bir Türk filminden uyarlamadır. Başrollerinde Türkan Şoray ve Tarık Akan'ın oynadığı 1977 yapımı "Baraj" filminden uyarlanan hikaye zamanımıza göre değiştirilmiş. Dizinin konusunu oluşturan hikaye isminden de anlaşılacağı üzere bir baraj inşaatında geçiyor. İnşaatta çalışan ve kişiliği oturmuş bir isim olan Nazım ustanın hayatı etrafında döner hikaye.

Nazım Usta, iş hayatında mükemmel disipline sahip, çalışkan bir insandır. Ancak, kendisine sorun yaptığı bir özelliği bulunuyor. O da yüzündeki yara izidir. Bu yara izi onun hayatında istemediği şeylere iter.

Nazım Usta, internet üzerinden tanıştığı genç bir kızla buluşmaya karar verir. Ancak maalesef yüzündeki bu yara nedeniyle Nehir'in karşısına kendisi çıkamaz ve kendi adına başkasını çıkarır. Nazım'ın Nehir ile tanıştırdığı kişi ise "Kuzuyu kurda teslim etmek" deyimini yerine getirecek tipten bir kişi çıkar. 

Nazım Usta, hiç istemediği şeyi yaparak duygusal hayat arkadaşını "bir kurda" teslim eder ancak "Hayatta her şeyde bir hayır vardır" sözünün de yerine gelmesine vesile olur. Çünkü, Nehir hakkında hiç beklemediği bir detayı öğrenir, onunla arkadaş olmadığına şükreder.

Baraj Nerede Çekiliyor

BARAJ FİLMİNİN KONUSU

Başrolünde Türkan Şoray'ın oynadığı Baraj filminin konusu ise biraz daha farklıydı. Filmde Türkan Şoray bir "genelev karısı" rolünde oynuyor. Nazım ile mektuplaşmaya başlıyorlar. Ancak Nazım hiçbir zaman ona gerçek kimliğini söylemez. Nehir, yani Türkan Şoray'ın Baraj inşaatına gelmesiyle birlikte Nazım onu başka biriyle kendi adına tanıştırır. Olaylar burada karmaşa halini alır.

BARAJ FİLMİ FULL TEK PARÇA İZLE

Kaynak: SonHaberler

Yorumlar