Bankalardan yeni kurnazlık, işlem ücreti alınacak

Vatandaşın cebinden "şu ücreti, bu ücret," diyerek milyonlarca lira alan ve her yıl milyarlarca lira kar açıklayan bankaların yeni kurnazlığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Bankalardan yeni kurnazlık, işlem ücreti alınacak

Bankalar artık günlük limit aşım ücreti alacak. Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bankaların yeni kurnazlığını ortaya çıkardı.

HER İŞLEMDEN ÜCRET KESİLİYOR

Her türlü bankacılık işleminden ücret kesildiğine dikkat çeken Bendevi Palandöken, son zamanlarda zorunlu faiz indirimine giden bankaların buradan doğan açığı kapatmak için yeni yollar aradığını söyledi.

Palandöken, bankaların ATM veya mobil farketmeksizin her işlemden ücret almasının yanlış olduğunu ifade ederek, bankaların POS komisyon oranlarına da zam yaptığını hatırlattı. 

BANKACILIK İŞLEMİNE BİRÇOK KALEMDE PARA ÖDENİYOR

Bankaların aldığı EFT işlem ücretine dikkat çeken Palandöken, bankalara fahiş seviyelere çıkan havale ve EFT ücretleri gibi birçok kalemde bankacılık işlemi için ekstra para ödendiğini vurguladı.

Palandöken, bankalar tarafından alınan bu kalemlerin ücretlerinin yanı sıra artık ATM’den günlük limitin üzerinde para çekiminde 4 ile 6 TL arasında değişen ücret alınacağını açıkladı.

Bu durumun piyasadaki nakit akışını yavaşlatacağını savunan Palandöken, vatandaşın ve esnafın bankalardan korkar hale geldiğini söyledi. 

BANKALAR ACISINI MÜŞTERİLERDEN ÇIKARTIYOR

Faizlerin düşmesinden dolayı bankaların bunun acısını müşterilerinden çıkarılmaması gerektiğini söyleyen Palandöken, "Kredi ve faizlerden zaten her ay yüksek oranlarda kar ederlerken yeni yeni kalemlerden ücret almayı bırakmalılar” ifadelerini kullandı.

Yorumlar