Faizsiz kredi 2021: Faizsiz kredi veren bankalar ve kuruluşlar

Mesken Finans, faizsiz ev sahibi olmak isteyenlere kampanyalar sunmaktadır. İstanbul'da senetle ev sahibi olmak isteyenlere taksitle sahip olma imkanı veren Mesken Finans, bir evim olsun diyenlere faizsiz ev alma imkanları sunuyor

Google Haberlere Abone ol
2021 Faizsiz kredi veren bankalar ve kuruluşlar

Dünyada islami bankalar, faizsiz bank olarak bilinmektedir. Türkiye'deki katılım bankaları da faizsiz bankalar olarak hizmet veriyor. Faizsiz kredi ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, Türkiye'deki faizsiz bankalarla ile faizsiz kredi kuruluşlarının uygun şartlarda vereceği kredileri bekliyor. Özellikle dini hassasiyetleri nedeniyle faizli kredi kullanmak istemeyen bazı vatandaşlar, bu sektörde hizmet veren faizsiz bankalar, faizsiz katılım bankaları ve faizsiz ev araba veren şirketlere odaklanmış durumda.

Faizsiz bankacılık konusunda Türkiye yeni yeni gelişme gösteriyor. Geçen yıla kadar Türkiye'de faizsiz bankacılık yapan üç ya da dört tane banka vardı. Bunlar Kuveyttürk, Albaraka Türk, Finansbank gibi kuruluşlardı. Bu bankaların genel adı "Katılım Bankacılığı" olarak bilinir. Bu bankalardan alınan ev, araba ve arazi kredilerinde faiz alınmadığı belirtiliyor. Krediler İslami kurallara uygun bir şekilde, kâr-zarar ortaklığı yöntemiyle alınıyor. Genel olarak bakıldığında faizli bankalardan çok da farklı bir yöntemleri bulunmuyor; ancak bazı hassas noktalarda faiz konusunda farklılık gösteriyorlar. Örneğin bu tür bankalar, verdikleri kredinin faizsiz olduğunu kanıtlamak için, ürünü müşteriye satma yöntemini kullanıyor. Satılan üründen belli oranda bir kâr payı alınıyor. O kâr payı ise yıllara yayılarak ana paranın üzerine taksitlendiriliyor. Buradaki hassas nokta, erken kapama yapmak isteseniz bile ilk başta anlaşılan limiti ödemek zorundasınız. Çünkü başta anlaşılan bir satış fiyatı bulunuyor. Faizli bankalarda ise sistem bu şekilde çalışmıyor. Erken kapatma yapmak istediğinizde faizin geri kalanı sizden alınmıyor. Bu da faizli sistem olduğunun delili olarak kabul ediliyor.

Mesken Finans İle Faizsiz Ev Sahibi Olmak Çok Kolay

Faizsiz bankacılık sektörüne son yıllarda devlet de dahil oldu. Faizsiz kredi veren bankalar 2019 yılı itibariyle daha farklı bir yöntem izleyerek katılım bankacılığına yöneldi. Bu kapsamda VakıfBank, Vakıf Katılım ismiyle, Ziraat Bankası Ziraat Katılım adıyla iki yeni faizsiz bankacılık sistemiyle çalışan banka kurdu. Bunun yanında bir sadece Emlak konut sektöründe hizmet vermesi beklenen Emlak Katılım bankası da bu yıl içinde kuruluyor.

Katılım bankalarının dışında faizsiz ev ve faizsiz araba imkanı sunan özel kuruluşlar da bulunuyor. Bu tür kuruluşların uyguladığı yöntem ise krediden ziyade birlikte kazanma yöntemidir. Bu tür kuruluşların piyasada en bilinenlerinden biri de Mesken Finans kuruluşudur. Bu gibi kuruluşlar, özellikle faizin hiçbir türüne bulaşmak istemeyen vatandaşların tercih ettiği kuruluşlardır. Çünkü bu kuruluşların uyguladığı yöntem, tamamen vatandaşların kendi aralarında birlik olup, sırayla ev ya da araba sahibi olmalarının sağlanması yöntemidir. Bu sistemle ev ya da araba sabihi olmak isteyenler, belli şartlara ve kurallara uymak zorunda. Örneğin kura sonucuna göre herkes kendi sırasını beklemek zorunda.

Mesken Finans ile Faizsiz Ev Alma

Tamamen faizsiz kredi ya da İslami kuralların dışında normal bankalar tarafından uygulanan bir "faizsiz sitem de" bulunuyor. Ancak bu bankaların uyguladığı yöntemin adı faizsiz olsa da aslında tam adı, "Yüzde 0 faiz"dir. Yüzde 0 faizli yöntemi uygulayan bankaların belli şartları bulunuyor. Örneğin belli bir miktar masraf ya da kesinti gibi kurallar bulunuyor. Bu yöntemler de dini hassasiyeti bulunan, gerçek faizsiz kredi beklentisi olan vatandaşlar tarafından tercih edilmiyor.

Kaynak: https://www.meskenfinans.com.tr/

Yorumlar

bankacı Finansbank değil, Türkiye Finans Katılım Bankası