Astropay Kart Nedir Nasıl Alınır Nasıl Kullanılır?

Astropay kart nedir? Astropay online mağazalardan yapacağınız alışverişlerin bedellerinin, mağazalara ödenmesi konusunda kullanabileceğiniz bir ödeme gerecidir. Bu tip bir ödeme gerecinin piyasaya çıkmasının tek nedeni, güvenli online ödeme işlemlerinin yapılması konusunda ortaya çıkan ihtiyaçtır.

Google Haberlere Abone ol
Astropay Kart Nedir Nasıl Alınır Nasıl Kullanılır?

Günümüzde online mağazalardan yapılan alışverişlerde, kredi kartı, banka kartı ya da banka havalesi veya EFT seçeneğinin kullanıldığı görülmektedir. Ancak bu sistemleri kullanarak online mağazalardan alışveriş yapanlar, kart ya da hesap bilgilerinin ele geçirilmesi endişesi ile hareket etmekte ve güvenli ödeme aracı arayışına girişmektedir. Bu ihtiyaçtan hareket ile ortaya çıkan elektronik ön ödemeli sistem, tamamen güvenlik ilkesi üzerine kurulmuş bir sistemdir. Ön yükleme bedeli ile kartın kendisi satın alınmakta, kullanım aşamasında pin kodu olarak ifade edilen güvenlik kodu devreye girmekte ve kart kullanıldıktan sonra, sistem otomatik olarak pin kodunu yani kartın kendisini iptal etmektedir. Güvenli ödeme seçeneğine ulaşmak için yapılması gereken sadece astropay al işlemini gerçekleştirmektir.

Astropay Nasıl Alınır?

Elektronik ödeme sistemine dahil olmak ve astropay satın al işlemini yapmak istiyor iseniz, karşınızda onlarca seçenek bulunacağı görünen bir gerçektir. Önemli olan hangi kurumdan ya da hangi şahıstan bu kartı satın alacağınızdır. Güvenli ödeme gerecini almak için, güvensiz ortamlarda bulunarak risk içeren işlem yapmak istemiyor iseniz, tercihinizi, Türkiye'de elektronik kartlar satışı konusunda yetkilendirilmiş olan işletmelerden yana kullanmak zorundasınız. Bayii olarak tanımlanan bu resmi işletmelere, satın almak istediğiniz kart limitini belirttiğiniz takdirde, sizlere hangi banka ile çalışmak istediğiniz ve ne kadarlık bir bütçe düşündüğünüz sorulacaktır. Kart bedelini yatıracağız banka bilgisini ve satın alacağınız kart bilgisini, müşteri temsilcisine ilettikten sonra, dolar bazında oluşturulacak kartınızın Türk lirası karşılığı iletilecektir. Verilen banka hesap numarasına kart bedelini yatırdığınız takdirde, sistemden ödeme yönünde bir kontrol yapılacak, ödemenin geldiği görülür görülmez elektronik posta hizmetleri ile tarafınıza pin kodu yani kartın kendisi gönderilecektir. Bu süreç en fazla 5 dakika içerisinde tamamlanacak olup, 5 dakikalık zaman dilimi sonunda kartınızı kullanmaya başlayabileceksiniz.

Astropay Kart Nasıl Kullanılır?

Elektronik ön ödemeli sisteme astropay al ile sahip olduktan sonra, kullanım aşamasında herhangi bir güçlük ile karşılaşmanız mümkün değildir. Sistemi destekleyen online mağazaya giriş yaptığınızda, ödeme seçenekleri arasında astropay yazısını göreceksiniz. Bu bölümü tercih ederek sizlere bayii tarafından teslim edilen pin kodunu yani güvenlik kodunu girdiğinizde, ödeme miktarını görerek onay verdiğinizde, işleminiz bitmiş olacaktır. Kredi kartlarında ya da banka kartlarında geçerli olan onay SMS’i ya da benzeri bir özellik, bu sistemde bulunmamaktadır. Onay verdiğiniz andan itibaren, işlem bitmiş, kartınız sistemde görülmüş ve harcamadan sonra iptal olmuş olacaktır. Ancak almış olduğunuz kart miktarı ile harcadığınız para arasında fark bulunması durumunda yani kartınızın içerisinde para kalması durumunda, bu kartı yeniden kullanma şansı size tanınmayacaktır. Böyle bir durum ile karşılaşır iseniz, yapacağınız işlem, astropay bozdurma işlemi olacaktır. Bu işlemi yapabileceğiniz birim hiç şüphesiz ki, kartı satın aldığınız, Türkiye'de elektronik kart satışları konusunda ve satış sonrası hizmetler de karşımızda duran yetkili temsilciler olacaktır.

Yorumlar