Prens Charles Balkan turuna çıktı

İngiltere Veliaht Prensi Charles, Balkan ziyaretinin ilk durağı Hırvatistan'da Cumhurbaşkanı Kitarovic ve Başbakan Oreskovic ile görüştü

Google Haberlere Abone ol
Prens Charles Balkan turuna çıktı

İngiltere Veliaht Prensi Charles, hafta boyunca devam edecek Balkan turuna Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'den başladı.

Eşi Cornwall Düşesi Camilla ile öğleden sonra Zagreb'e gelen Charles, önce Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic ile bir araya geldi. Pantovcak Sarayı'nda askeri törenle karşılanan Prens Charles, ardından Kitarovic ile görüştü.

Charles ve eşi Camilla daha sonra Zagreb'in tarihi mekanlarını ziyaret etti. Gornji Grad'a (Yukarı Şehir) tarihi füniküler ile çıkan çift, kısa bir yürüyüşün ardından Başbakan Tihomir Oreskovic ile bir araya geldi.

Hükümet binasında basına kapalı yapılan görüşmede, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesinin yanı sıra Hırvatistan ekonomisinin sahip olduğu imkanların da konuşulduğu bildirildi.

Prens Charles ve Camilla daha sonra tarihi Hırvat Ulusal Tiyatrosu'na gelerek, burada İngiliz şair ve oyun yazarı William Shakespeare'nin ölümünün 400. yılı dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.

Beşinci kez Hırvatistan'ı ziyaret eden Prens Charles, yarın ülkenin doğusundaki Osijek, Kopacki ve Djakovo'yu ziyaret edecek. Charles ve eşi Camilla, Balkan turu kapsamında ayrıca Sırbistan, Kosova ve Karadağ'a gidecek.

Yorumlar