Bakırcı ve kalaycı esnafı arefe duasında buluştu

Çorumlu bakırcı ve kalaycı esnafı yüzyıllardır devam eden ve bir Ahi geleneği olan arefe duası’nda bir araya geldi.Her yıl Ramazan ayının son günü düzenlenen Arefe Duası’nda bayramlaşma fırsatı bulan çilingirler ve sobacı esnafı,...

Google Haberlere Abone ol
Bakırcı ve kalaycı esnafı arefe duasında buluştu

Çorumlu bakırcı ve kalaycı esnafı yüzyıllardır devam eden ve bir Ahi geleneği olan arefe duası’nda bir araya geldi.

Her yıl Ramazan ayının son günü düzenlenen Arefe Duası’nda bayramlaşma fırsatı bulan çilingirler ve sobacı esnafı, birlik, beraberlik ve helal kazanç içinde hep birlikte dua etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, ülkemizdeki birlik ve beraberliğin bozulmaması için temenni de bulunarak, “Ülkemizin içerisinde ve dışarısında düşmanlık yapan kim varsa yüce Allah ıslah etsin. Islah olmayanları da kahhar ismiyle kahretsin. Bayramınızı tebrik ediyorum” dedi.

AK Parti Çorum milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise Arefe duası geleneğinin sadece Çorum’da olduğunu belirterek, “Yüce Allah kestiğimiz kurbanları, yaptığımız ibadetleri kabul etsin. Birlik beraberlik içerisinde en önemlisi huzur içerisinde bir bayram idrak edeceğiz inşallah. Bu ülkenin diğer yerlerinde diğer illerinde olmayan güzel bir gelenek sadece Çorum’da var. Bu geleneği başlatan büyüklerimizi rahmetle anıyoruz. Yaşayanlara hayırlı uzun ömür diliyoruz. Bu birlik beraberliği sağladığı için başkanlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Çorum Kalaycılar ve Hırdavatçılar Odası Başkanı Sedat Ek, bayramın sağlık, sıhhat, huzur getirmesini dilerken, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç da, tüm esnaf ve sanatkarın, Çorum halkının bayramlarını kutladı.

Yorumlar