Bakanlara sosyal paylaşım sitesi üzerinden hakarete dava

- Adalet Bakanı Bozdağ ile eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu'na sosyal paylaşım sitesi üzerinden hakaret ettiği öne sürülen kişi hakkında 1 yıldan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

Google Haberlere Abone ol
Bakanlara sosyal paylaşım sitesi üzerinden hakarete dava

İSTANBUL (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na sosyal paylaşım sitesi üzerinden hakaret ettiği öne sürülen şüpheli hakkında 1 yıldan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli E.A'nın, Facebook hesabında 8 Nisan 2016'da eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu'nun fotoğrafının üstüne yazı yazdığı, 11 Nisan 2016'da ise Adalet Bakanı Bozdağ'ın fotoğrafının üstünde oynama yaparak yazılar yazdığı ve paylaşımlarda bulunduğu belirtildi.

Şüphelinin alınan ifadesinde, hükümetin icraatlarına kızdığı için suça konu paylaşımları yaptığını ikrar ettiği kaydedilen iddianamede, ''Kişilik hakları, kişinin kendi hür ve bağımsız varlığının bütünlüğünü sağlar. Hayat, beden ve ruh tamlığı, vicdan, düşünce ve ekonomik çalışma özgürlüğü, şeref, haysiyet ve itibar, ün, ad, sır ve resim hep kişisel varlıklardır. Yalın bir ifade ile şeref ve haysiyet, dahil olduğu toplumun gerekli saydığı ahlaki niteliklere sahip olduğu ya da böyle kabul edildiği için kişiye verilen değeri ifade eder. Kişinin onuru, şerefi ve saygınlığı toplum içindeki tüm manevi değerlerinden oluşur.'' denildi.

Yapılan paylaşımların, Ramazanoğlu ve Bozdağ'ı kamuoyu ve toplum önünde küçük düşüren, şeref, onur ve saygınlığını zedeleyen nitelikte olduğu bildirilen iddianamede, şüpheli E.A için üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluştuğu kanaatine varıldığı anlatıldı.

İddianamede, E.A'nın 1 yıldan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Davanın duruşması ileriki günlerde Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesinde yapılacak.

Yorumlar