Bakan Varank, Garo Paylan'ı böyle susturdu

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda soruları yanıtlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, HDP'li Garo Paylan'ın kendisine "Meclis'e Mercedes'le geldiniz" demesi üzerine "Benim makam aracım Toyota Corolla, hibrit bir araç. Türkiye'de örnek olsun diye bakan olarak hibrit araca biniyorum" şeklinde cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Varank, Garo Paylan'ı böyle susturdu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda muhalefetin sorularını yanıtladı. Varank, HDP'li Garo Paylan'ın kendisine yönelik "Meclis'e Mercedes'le geldiniz" eleştirisine "Benim makam aracım Toyota Corolla, hibrit bir araç. Türkiye'de örnek olsun diye bakan olarak hibrit araca biniyorum" sözleriyle yanıt verdi. 

YERLİ OTOMOBİL

Bakan Varank, yerli ve milli otomobile ilişkin sorulan sorular üzerine Aralık ayında aracın ön gösteriminin yapılacağını kaydetti.

Üretimi yapacak olan ortak girişimin üretim tesisiyle ilgili birkaç alternatif üzerinde çalıştıklarını belirten Varank, "Bu bir ticari girişim, CEO'su var. Muhtemelen ön gösterimde hikayesini kendisi anlatacaktır. Türkiye'de, dünyada satılabilecek bir araç üretmek için çalışıyorlar" açıklamasında bulundu.

GARO PAYLAN'A 'MERCEDES' CEVABI

Mustafa Varank, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın, kendisine yönelik "Meclis'e ithal bir arabayla Mercedes ile geldiniz" eleştirisine yanıt verdi 

Makam aracının Toyota Corolla olduğunu belirten Bakan Varank, örnek olması için hibrit araç kullandığını söyledi. Varank, "Benim makam aracım Toyota Corolla, hibrit bir araç. Türkiye'de örnek olsun diye bakan olarak hibrit araca biniyorum. Gayet de memnunum, hiçbir sıkıntım yok. Yabancı yatırımcıyı bazen üzüyoruz. Toyota, Türkiye'nin en önemli sanayi kuruluşlarından bir tanesi. Bu aracı yerli olarak Sakarya'da üretiyor, 5 milyar dolar senede ihracat yapıyor. 'Bu aracı banttan indirirseniz, ben örnek olmak için kullanırım' dedim, kullanıyorum." ifadelerini kullandı.

Bakan Varank'ın hibrit aracı

Yorumlar