Bakan Selçuk'tan asgari ücret açıklaması: Söz verdiler

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2 bin 324 lira olarak belirlenen asgari ücret ile ilgili yapılan eleştirilere değindi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Selçuk'tan asgari ücret açıklaması: Söz verdiler

Geçtiğimiz perşembe günü Asgari Ücret Komsiyonu tarafından dördüncüsü yapılan asgari ücret belirleme toplantısında işçilerin alacağı 2020 yılı asgari ücreti belirlendi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, tarafından basın ekipleri aracılığıyla Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun aldığı karar açıklanmıştı. Son toplantının ardından taraflar kameranın karşısına geçerken Bakan Selçuk, asgari ücretin 2 bin 324 lira olarak belirlendiğini kamuoyuna duyurdu. Kararın oy birliği ile alındığını söyleyen Selçuk'un açıklamalarının ardından söz alan işçi tarafı karara itiraz ederek masadan ayrıldı. 

"SÖZ VERDİLER"

Milyonlarca işçinin heyecanla beklediği asgari ücretin açıklanmasının ardından işçi sendikaları beklediği rakamı alamadı ve Bakan Selçuk, eleştirilerin odağı haline geldi. Bugün de 2021 yılı asgari ücreti hakkında konuşan Bakan Selçuk, İşçi ve işveren tarafının söz verdiğini ve gelecek yıl her iki tarafın anlaştığı rakamlar üzerinden konuşulacağını söyledi.

Asgari ücret pazarlığının aslında devletin değil işveren ve işçinin anlaştığı bir konu olduğunu kaydeden Selçuk, "Bizim kolaylaştırıcı olarak masada bulunduğumuz bir ücret seviyesi" dedi.

Yorumlar