Bakan Özlü hemşehrileriyle buluştu

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: - "18 maddenin her birisi çok değerli, her birisi çok kıymetli, her birisi Türkiye'nin önünü açacak olan Türkiye'yi feraha, Türkiye'yi esenliğe, Türkiye'yi aydınlığa götürecek olan maddeler" - "İnadına değil, inandığımız için 'Evet' oyu vereceğiz. Türkiye'nin büyümesi için Türkiye'nin güçlenmesi için bunu yapacağız. Daha hızlı çalışan bir devlet sistemi için bunu yapacağız"

Google Haberlere Abone ol
Bakan Özlü hemşehrileriyle buluştu

KOCAELİ (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, halk oylamasına ilişkin, "18 maddenin her birisi çok değerli, her birisi çok kıymetli, her birisi Türkiye'nin önünü açacak olan, Türkiye'yi feraha, Türkiye'yi esenliğe, Türkiye'yi aydınlığa götürecek olan maddeler." dedi.

Gebze ilçesindeki bir kültür merkezinde Düzceli hemşehrileriyle bir araya gelen Özlü, burada yaptığı konuşmada, 16 Nisan'daki referanduma az bir zaman kaldığını söyledi.

Türkiye'de bütün siyasi partilerin anayasayı değiştirme konusunda taahhütte bulunduğunu aktaran Özlü, tüm siyasi partilerin bir araya gelerek bir anayasa yapamadığını kaydetti.

Özlü, MHP ile görüşüp 18 madde üzerinde anlaştıklarını dile getirerek, "Keşke mümkün olsa bütün anayasayı değiştirip yeni bir anayasa yapsaydık ama olmadı. Anlaştığımız 18 madde var. 16 Nisan'da bu 18 maddeyi oylayacağız. 18 maddenin her birisi çok değerli, her birisi çok kıymetli, her birisi Türkiye'nin önünü açacak olan, Türkiye'yi feraha, Türkiye'yi esenliğe, Türkiye'yi aydınlığa götürecek olan maddeler." şeklinde konuştu.


- "18 maddenin sadece 1 tanesi bile 'Evet' demek için yeterli"

Referandumla yapılacak yeniliklere değinen Özlü, "Askeri yargıyı kaldırıyoruz. Yargının askerisi, sivili mi olur? Suç suçtur. Tek yargı sistemine geçiyoruz. Anayasada yargının tarafsız olmasını ön görüyoruz. Yani bağımsız ve tarafsız. Getirdiğimiz paketin her biri çok değerli, her biri çok kıymetli. 18 maddenin sadece 1 tanesi bile 'Evet' demek için yeterli. Gönlünüz son derece rahat olsun." ifadesini kullandı.

Bakan Özlü, referandumda vatandaşlardan "Evet" oyu kullanmalarını istediğini belirterek, şöyle konuştu:

"İnadına değil, inandığımız için 'Evet' oyu vereceğiz. Türkiye'nin büyümesi için, Türkiye'nin güçlenmesi için bunu yapacağız. Daha hızlı çalışan bir devlet sistemi için bunu yapacağız. AK Parti olarak geldiğimiz günden beri Türkiye'de çok sayıda yenilik yaptık. Türkiye'de çok şeyi değiştirdik. Nereden nereye geldik. Önümüzdeki süreçte bunları hızlandırmak, daha fazla Türkiye'nin büyümesi, kalkınması ve gelişmesi için çalışacağız. Diyorlar ki 'Tek adama bu kadar yetki fazla değil mi?' Biz iş yapmak için yetki istiyoruz. İş yapmanız için yetkiniz olması lazım. İş yapmak isteyen adam yetki ister. Ama iş yapmak istemiyorsanız, amacınız günü kurtarmaksa yetki de istemezsiniz mevcut yetkileri de fazla bulursunuz. Biz Türkiye'yi büyütmek ve güçlendirmek için daha fazla yetkisi olan ve daha kuvvetli bir yönetim sistemi olması için bu paketi getirdik. Sizlerin takdirine sunuyoruz, sizlerden kuvvetli bir destek istiyoruz."

Konuşmanın ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Yorumlar