Bakan Kurum: Kartal'da 8 binayı yıkacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Kartal'da 8 bina için yıkım kararı verildiğini açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Bakan Kurum: Kartal'da 8 binayı yıkacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Kartal'da yıkılan binayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kurum'un açıklamalarından satır başları:

"Risk analizi sonucunda Kartal'da 8 binanın yıkılmasına karar verdik. Bu dönüşüm sürecini hızlı bir şekilde yapıp, güvenilir evleri hızlı bir şekilde tesliğm edeceğiz. Hem Yunus Apartmanı hem de diğer apartmanlardaki sakinlerle toplantımızı yaptık. Başka anaların ağlamaması için hızlı bir şekilde yapmak istiyoruz. Riskli tespiti yaptığımız her binayı yıkılması gerekiyorsa yıkacağız, güçlendirilmesi gerekiyorsa güçlendireceğiz. Vatandaşlarımıza burdan sesleniyorum, riskli binalarınızı bildiriniz.

Yunus Apartmanı'ndaki vatandaşlarımız evlerindeki özel eşyalarını alması için müsaade ediyoruz. Bugün yıkımı gerçekleştireceğiz. Yıkım için gerekli araçlar da burada. 1-2 saat içerisinde yıkıma başlayacağız."


BAKAN KURUM VE İSTANBUL VALİSİ ÇÖKEN BİNANIN BİTİŞİĞİNDEKİ VE YIKIM KARARI VERİLEN APARTMAN SAKİNLERİYLE TOPLANTI YAPTI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve yetkili savcı, Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'ta çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın çevresinde incelemelerde bulundu. Enkaz kaldırma ve arama çalışmalarının sona erdiği binanın zemin etüdü yapılmaya başlandı.  

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kartal'da çöken binanın bitişiğindeki yer alan ve yıkım kararı verilen apartmanın sakinleriyle toplantıda bir araya geldi.

Yorumlar