Bakan Koca'dan koronavirüsü açıklaması: İran'da ciddi şekilde yayılmış

Koronavirüsü ile ilgili son gelişmeleri açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de şuana kadar görülmüş herhangi bir vaka olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanı: Koronavirüs ciddi şekilde yayılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dünyaya yayılan koronavirüsü ile ilgili son verileri ve alınan önlemleri açıkladı. Fahrettin Koca, "Şu ana kadar Türkiye'de herhangi bir koronavirüs vakasına rastlanmadı. Bu, rastlanmayacağı anlamına gelmez." dedi.

Canlı yayında açıklamalar yapan Fahrettin Koca, Çin ve İran'a uğrayanların 14 gün boyuncu gözlem altına alındığını söyledi. Bakan Koca, İran'dan gelen İran vatandaşlarının ülkeye alınmayacağını ancak gelmek isteyen Türk vatandaşlarının ise sınırda kurulacak sahra hastanesinde gözlem altına alınacağını söyledi.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları: 

"Bütün hazırlıklarımız var. Yapılması gereken ne ise her noktada hazırız. İlk günden itibaren bütün illerde referans hastaneleri oluşturduk." diyen Koca, şunları söyledi:

"Türkiye'ye girişi ne kadar geciktirebilirsek, bu süreçte ne kadar az etkilenebilir ülke olursak bizim için başarı olur.

Başka ülkeler üzerinden gelip Çin'e uğrayan herkesi 14 gün gözetim altına alıyoruz. Bundan sonraki süreçte İran ile benzer durumu yaşayacağız.

Risk kapıya geldi, son derece önemli. Bölgemizde her geçen gün artıyor yayılım. Tedbirlerimizi almamız, sınırdan girişleri önlememiz gerekiyor."

Sınır bölgesinde sahra hastaneleri oluşturulduğunu belirten Koca, "Kum ve Meşhed geçmişi olanları 14 gün sınır ve sınıra yakın bölgede tutmak, ülke içine almamak yeni yaklaşımımız. Kum ve Meşhed öyküsü ve teması olanları mutlaka karantinaya alıyoruz." dedi.

Bakan Fahrettin Koca 'Risk kapıya geldi bölgeye yayıldığını görüyoruz" dedi.

Yorumlar