Bakan Koca 'hatalı tablo'nun yerine yenisini açıkladı

Sağlık Bakanı Koca, hatalı veriler içeren "vaka sayısı artış oranı"nı gösteren tablonun yerine yenisini yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Koca hatası giderilen tabloyu açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün sosyal medya hesabı üzerinden geçen haftyaya göre 100.000 nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısı en çok azalan illeri İzmir, Sakarya, Adana, Kırşehir ve Kars olarak sıraladı.

Bugün, yaptığı yeni paylaşımda dünkü grafikte bir hata olduğunu belirtti. Yeni verilere göre vaka sayısı en çok azalan illerimiz Çanakkale, İstanbul, Giresun, Yalova ve Tekirdağ.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün sosyal medya hesabından 100 bin nüfusa karşılık gelen, haftalık koronavirüs vaka sayısı oranlarına dair paylaşımda bulunarak, vaka sayılarının en fazla azalış gösterdiği 5 ili açıklamıştı. Bugün ise yeni yaptığı paylaşımda, dünkü verilerin hatalı olduğunu belirtti.

Bakan Koca, Twitter hesabı üzerinden, "5 Mayıs 2021 tarihinde paylaştığım grafikte il adları grafiklere yanlış olarak yerleştirilmiştir. Bu teknik hata Bakanlığımız kayıtlarındaki doğru hali yeniden düzenlenerek giderilmiştir. Grafiğin doğru halini ekte yeniden dikkatlerinize sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

Yeni verilere göre 100.00 nüfusa karşışık gelen haftalık vaka sayısı en çok azalan 10 il Çanakkale, İstanbul, Giresun, Yalova, Tekirdağ, Bayburt, Zonguldak, Kocaeli, Sinop ve Kırklareli.

HATALI OLAN TABLO

Yorumlar

Murat yigit. Mersin Saglık bakanım allah sizi başımızdan eksik etmesin bu milletin sizingibi saglık. Bakanına ihtiyacı var kalın saglıcak la murat yigit
Selçuk SARI Bu nasıl bir haber ? Iki tabloyu kiylasliyorsunuz. Doğru ve hatalı diye. Fakat iki tablo arasında bir benzerlik yok. Iller farklı . Tek bir il iki tabloda görünmektedir. Hükümetin yalan haberini sunarak insanları yanıltıyor. Hükümete destek veriyorsunuz.