Bakan Berat Albayrak reform paketini açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak iş dünyasının yakından takip ettiği ve merakla beklediği reform paketini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Berat Albayrak reform paketini açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak iş dünyasının yakından takip ettiği ve merakla beklediği reform paketini açıkladı.

Bakan Albayrak'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle: 

Reform alanlarımızın başında finansal sektör geliyor. Finansal sektör altındaki ilk alanımız bankacılık sektörü olacak.

KAMU BANKALARINA TAHVİL DESTEĞİ

Kamu bankalarına toplam 28 milyar TL DİBS verilecek. Kamu bankalarını bilançoları çok daha dirençli hale getirilecek. Özel bankalarımız yeniden sermayelendirme adımlarını zaten yürütüyorlar. Bankaların aktif kaliteleri çok daha iyi bir düzeye taşınacak. Borç yeniden yapılandırmalarını ve icra-iflas işlemlerini daha hızlı ve etkin hale getirmek için yeni bir yasal ve kurumsal çerçeve oluşturulacak.

Konkordato ve kredi yapılandırma meselesini, çok daha iyi, herkesin çıkarına olan yeni bir yasal çerçeve ile ele alacağız.

Yeni yasal çerçeve, yeniden yapılandırma ve alacak tahsil süreçlerini hızlandıracak, borç ödeme kabiliyetini yitirmiş şirketlerin hızlı şekilde tasfiyesini sağlayacak.

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ DEĞİŞİYOR

Bireysel emeklilik sistemi yeniden yapılandırılacak. Yeni sistemde çalışanların yanı sıra iş veren de katkı sunacak.

KIDEM TAZMİNATI

Kıdem tazminatı reformunu hayata geçireceğiz. Daha sürdürülebilir bir emeklilik sistemi fayda sağlayacak. Kıdem tazminatı fonu ile BES'in entegrasyonu sağlanacak.

SİGORTACILIK DENETLEME KURULU

Sigortacılık sektöründeki gelişmeleri denetleme ve düzenleme kurumu kurulacak.

TARIM KREDİ KOOPERATİFİ İLE SERA AŞ KURULACAK

Enflasyondaki en önemli sorunların başında gıda olduğu için yapısal reformanların en önemli ayağını gıda konusunda hazırladık. Gıda enflasyonu ile mücadele için en önemli yapısal reformumuz tarımda milli birlik projemiz olacak. Gıda ürünlerinin ulusal markalaşmaları sağlanacak. Taze meyve sebze pazarında dengeleyici unsur olması amacıyla Tarım Kredi Koperatifi ile Sera A.Ş. kurulacak.

KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIĞA DESTEK

Verilecek desteklerle 47 milyon olan küçükbaş hayvan varlığımız 4 yıl içinde 100 milyona yükseltilecektir.

VERGİ DÖNÜŞÜMÜ

Gelirlerimizi daha da artırmak için toplumun genelini etkilemeyen, yüksek gelir gruplarının daha adil vergilendirilmesini sağlayacak ve enflasyona etkisi minimum olacak bazı adımlar hayata geçirilecek. Yeni vergi mimarimizde istisna ve muafiyetleri azaltacağız. Kurumlar Vergisi'ni kademeli olarak düşüreceğiz. Dolaylı verginin ağırlığını azaltırken, doğrudan verginin ağırlığı artırılacak.

Detaylar Geliyor...

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar