BAİBÜ Sudan'da sınav yaptı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Sudan'da Uluslararası Öğrenci Seçme Sınavı yaptı

Google Haberlere Abone ol
BAİBÜ Sudan'da sınav yaptı

Doğu Afrika ülkesi Sudan'da, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinin Uluslararası Öğrenci Seçme Sınavı (BAİBÜ-ULÖS) yapıldı.

Başkent Hartum'da gerçekleştirilen sınava, 100'e yakın öğrenci katıldı.

BAİBÜ Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Kürtül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da BAİBÜ-ULÖS sınavımızı yapmak üzere Sudan'da bulunuyoruz. Bu sene de Sudanlı öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştık. Bu bağlamda ben Sudan'da yaptığımız sınavımızla ilgili bizi misafir eden Sudan'daki dostlarımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

- "TÜRKİYE'NİN ULUSLARARASILAŞMA STRATEJİSİ BAĞLAMINDA ÇOK ÖNEMLİ İŞLER YAPIYORUZ"

Her yıl olduğu gibi bu yıl da sınavı yaparak Sudan'da başarılı olan öğrencilere kabul vereceklerine ve onları Bolu'daki üniversitede ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacaklarını ifade eden Kürtül, şunları söyledi:

"Bu sınavlar vesilesiyle hem Sudan'daki öğrenciler hem de veliler halkla çok güzel ilişkiler kuruyoruz. Çok faydalı görüşmeler yapıyoruz. Bu sınavlarla hem Sudan'daki eğitime katkıda bulunuyoruz hem Türkiye'nin uluslararasılaşma stratejisi bağlamında çok önemli işler yapıyoruz."

- "TÜRKİYE, EĞİTİMDE İSTİKRARLI BİR ÜLKE"

Öğrencilerden Sami Ali, "Müslüman bir ülke ve özellikle eğitim alanında gelişmiş olmasından dolayı Türkiye'yi tercih ettiğini" belirterek, mekatronik mühendisliği okumak istediğini dile getirdi.

Mimarlık okumak istediğini dile getiren Şeza Şakir, "Türkiye'de edindiğim tecrübelerimle Sudan'a dönüp ülkemin inşasına katkıda bulunmak istiyorum." diye konuştu.

Türkiye'de işletme bölümünde okumak isteyen Muhammed Imaduddin de şunları aktardı:

"Türkiye, özellikle eğitim alanında istikrarlı bir ülke. Türkiye'den alacağım diplomanın ise uluslararası akreditasyonu var. Ayrıca eğitimde yardımcı olabilecek tüm malzemelere sahip. Eğitimimi tamamladıktan sonra Sudan'da kendi işimi kurmak istiyorum."

Yorumlar