Bahçeli'den Esad'a uyarı: Türkiye'nin şakası yoktur

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İdlib ile ilgili yaptığı açıklamalarda Esed rejimini uyararak "Esad gitmeden barış gelmez. Saldırı olursa Türkiye'nin şakası makası yoktur." ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Esad'a uyarı: Türkiye'nin şakası yoktur

MHP lideri Devlet Bahçeli, Partisinin Meclis'teki haftalık grup toplantısında dikkat çeken açıklamalar yaparak gündemi değerlendirdi. İdlib'den göç konusunda uyarıda bulunarak, "Yeni sığınmacı dalgası ülkemizin kaldıramayacağı bir yüktür" diye konuşan Bahçeli, "Esad gitmeden barış gelmez. Saldırı olursa Türkiye'nin şakası makası yoktur." ifadelerini kullandı.

Türkiye bir yandan sınır ötesinde bir yandan da sınır içinde milli bir direniş halindedir olduğunu kaydeden Bahçeli, Türkiye'nin çok cepheli, çok yönlü bir mücadelenin içinde olduğuna dikkat çekerek, "Bunu inkar etmek akla aykırıdır. Bekamızla doğrudan ilişkilidir. Şu anki mücadele parti üstü bir manadadır. Türkiye neden Suriye'de diyen bilhassa küresel güçlere sizin orada ne hakkınız var demek hakkımızdır. Akıl ve vicdan tutulması yaşayan Esad kendi halkının kanını akıtmaktadır." dedi.

"ÇOCUKLARIN FERYADI KULAKLARDA YANKILANIYOR"

"Suriye'de olup biten çirkeflikleri görmeyelim mi? Taşın altına gövdemizi koymayalım mı? Kaderimize razı olup kulağımızın üzerine yatmamız mı bekleniyor. İblis'in fazla mesai yaptığı İdlib ateş çemberine alınmış durumda. Türkiye sınırında kurulan çadır kentin nüfusu 500 bine ulaştı. Çocukların feryadı kulaklarda yankılanıyor." diyen Bahçeli, hiçbir suçu günahı olmayan yüzbinlerce Suriyelinin çadırlarda birbirlerine sarılarak ısındığını ancak Türkiye'nin insani sorumluluğunu yerine getirdiğini söyledi.

Türkiye'nin gelen sığınmacılara sınır kapıları araladığını ama yeni de sığınmacı dalgasının kaldıramayacak bir yük olduğunu kaydeden Bahçeli, "Kapasitemiz dolmuştur. Esad gitmeden koltuğundan indirilmeden barış ve huzur mumla aranacaktır." dedi.

"TÜRKİYE'NİN ŞAKASI MAKASI YOKTUR"

Türkiye'nin İdlib'de yer alan gözlem noktalarının taciz ve tahrik kıskacı altında olduğunu kaydeden Bahçeli, Esad'ın direk Rusya'nın da endirekt şekilde Türkiye'nin karşısında mevzilendiğini söyledi.

"Hani Soçi mutabakatı?" diye soran Bahçeli, Rejim unsurlarının gözlem noktalarının gerisine bu ay sonuna kadar çekilmesi barış ortamı için mecburiyet olduğunu kaydederek Esad rejimine "Türkiye'nin şakası makası yoktur. Yeni şehit haberleri Esad'a pahalıya mal olur. Türk heyetinin Moskova'daki görüşmeleri makul bir hamle. Rejim unsurlarının geri çekilmesi kendi hayırlarına. " şeklinde uyarıda bulundu.

KILIÇDAROĞLU'NA SERT SÖZLER 

Biz İdlib'deysek bu Anadolu'nun savunulması içindir. Sayın Kılıçdaroğlu söyler misin, İdlib'de sıkışanlar kimlerdir. Esad'ın propagandasına alet olmaktan hiç mi vicdan azabı duymuyorsun? Nüfus kütüğünü Suriye Arap kütüğüne mi aldırdın? İdlib'de sıkışan yok ama sıkıştırılmak istenen ülkenin Türkiye olduğu nettir. Sen hangi işbirlikçinin fermanını okuyorsun? CHP'nin başındaki utanç vesikası Türk ve Türkiye düşmanlarının kadrosuna geçmiştir. 

"KİMSE BİZE MAVAL OKUMASIN"

Rusya Federasyonu kriz siyasetini sınırlarımızda icra etmektedir. Herkese başka konuşan Rusya'yı hiçbir makyaj gizleyemez. İran desen Esad'ı Türkiye'ye kışkırtmayı iş edinmiştir. Rusya Devlet Başkanı Esad'ın yüzüne sıçrayan kanı süratle temizleyip aklanmalıdır. Kimse bize maval okumasın biz Rusya'yı 93 Harbi'nden biliriz. Biz Rusya'yı Yalta Konferansı'ndan biliriz."

Yorumlar