Bahçeli'den Akıncı'ya sert tepki: ENOSİS’in yörüngesine girmiş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın The Guardin gazetesine yaptığı açıklamalara sert tepki gösteren Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Akıncı'yı istifaya davet etti.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli'den Mustafa Akıncı'ya sert tepki

İngiliz The Guardian gazetesine konuşan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye'ye bağlanma ihtimalini "Kokrunç" olarak değerlendirirken İngiltere Başbakanı Johnson ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden yardım istedi.

Akıncı, Hatay'ın anavatana bağlanmasında önemli rolü olan Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen'e atıfla "İkinci bir Tayfur Sökmen olmayacağım" ifadelerini kullanmıştı.

Akıncı'nın açıklamalarına en sert tepki MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den geldi. Müzakerelerde Kıbrıs Türklerinin her zaman adil ve kalıcı bir çözümü hedeflediğini kaydeden MHP lider, Rum kesiminin ise sürekli olarak kriz imal edip çözümsüzlüğü derinleştirmekle suçladı. "En son, 2017 tarihinde Birleşmiş Milletler’in inisiyatifiyle tezahür eden İsviçre’deki Crans-Montana görüşmeleri Rum tarafının uzlaşmaz, çelişkili ve dayatmacı duruşundan mülhem çökmüştür." diyen Bahçeli, Mustafa Akıncı’nın bu gerçekleri hasıraltı edip Türkiye’yi hafife alması, hatta KKTC’nin Türkiye’ye bağlanma ihtimalini korkunç olarak nitelendirmesi uyuyan bir Komünistin ayaklanarak EOKA diline tutunmasından başka manaya gelmediğini ifade etti.

Anavatan-yavru vatan ayrımına karşı çıkan, Türkiye’ye ekonomik bağımlılığı azaltmak için Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin desteğine ihtiyaç duyduğunu küstahça seslendiren ve gizli niyetlerini itiraf eden Akıncı'nın ENOSİS’in yörüngesine girdiğini belirten Devlet Bahçeli, "Kıbrıs Türklüğü’nü Rum planlarına zincirleyip tutsak etmek maksadıyla elinden geleni ardına koymayan Mustafa Akıncı Türkiye’ye ve Türk milletine şükran duyması gerekirken sırtını dönmüş, yüzünü de zalimlere çevirmiştir." dedi.

Bu ayıp ve ahlaksızlığın hiçbir vicdanda, hiçbir siyasi anlayışta yeri olmadığını vurgulayan Bahçeli, Mustafa Akıncı’nın işgal ettiği koltuğa layık olmadığının ortada olduğunu söyledi.

İSTİFA ETMELİ

Akıncı'ya Cumhurbaşkanlığından derhal istifa etmesi çağrısında bulunan Bahçeli, Akıncı'nın emaneti Kıbrıs Türklüğü’nün iradesine tevdi etmesinin kaçınılmaz ve hayati bir sorumluluk olduğunu kaydetti. Bahçeli, "Akıncı ve yandaşları unutmamalıdır ki, Kıbrıs Türk’tür, Türk kalacaktır." dedi.

Kıbrıs Harekatı sırasında ağır kayıplar verilen Beşparmak Dağları’nı hatırlatan Bahçeli, burada dökülen şehit kanlarının hiçbir şart altında silinmeyeceğinin altını çizerek "kutlu ceddimizin emanetleri çiğnetilmeyecektir." dedi.

Bahçeli, açıklamalarının devamında "Mustafa Akıncı’nın rahatsızlığı geçmeyecekse, Türklüğe kuşkulu bakışı bitmeyecekse bundan sonraki hayatına Güney Kıbrıs Kesimi’nde devam etmesi daha makul ve mantıklı bir tercih olarak önünde durmaktadır. Kıbrıs Türklüğü’nün egemenlik haklarıyla oynayan karşısında Türk milletinin tamamını bulacaktır. Mustafa Akıncı’nın onurlu ve şerefli hareket ederek görevinden affını istemesi yegâne beklentimiz ve temennimizdir. Kıbrıs Türklüğü’nün hak ve çıkarları, varlık ve bağımsızlık değerleri uğruna hayatları boyunca mücadele eden, şehit olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Rauf Denktaş olmak üzere, bütün şehitlerimize ve ebediyete irtihal edenlere Allah’tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Malatyalı Bu akıncı denen şeref yoksunu rum çocuğu adamın KKTC den sürülmesi lazım...