Bahçeli'den Kanal İstanbul tepkisi: Mesele rant değil, milli anttır

Son dakika açıklaması: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'nin ısrarla karşı çıktığı Kanal İstanbul ile ilgili açıklama yaptı. Bahçeli, hiçbir haklı ve meşru bahanesi olmadan Kanal İstanbul'dan rahatsızlık duyanların şuursuz ve gayri milli olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli'den Kanal İstanbul tepkisi: Mesele rant değil, milli anttır

Son zamanların en çok tartışılan konularından biri olan Kanal İstanbul tartışmasına MHP Lideri Devlet Bahçeli'de dahil oldu. Kanal İstanbul projesine karşı çıkanlara yönelik çok sert açıklamalarda bulunan MHP lideri, projeden rahatsızlık duyanların şuursuz ve gayri milli olduğunu söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin geçmişte Kanal İstanbul Projesi'yle ilgili eleştirileri, çekinceleri, ikazlarını paylaştığını belirten MHP lideri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li sözcüleri ve CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın tezviratla ve kulaktan dolma bilgilerle Kanal İstanbul Projesine cephe açmalarının demokrasi ayıbı ve siyasi ahlak kaybı olduğunu söyledi.

"KILIÇDAROĞLU YAPILAN YOLLARI KULLANIRSA..."

Kılıçdaroğlu'nun geçmişte "Üçüncü köprüye ne gerek var?" dediğini hatırlatan Bahçeli, "Üçüncü havalimanını eleştiri yağmuruna tutan Sayın Kılıçdaroğlu yapılan yol, köprü, tünel ve havalimanlarını kullanımdan imtina ederse bu elbette kendi bileceği bir şeydir." dedi.

"CHP'NİN BUNU ANLAMASI ZOR"

Kanal İstanbul Projesi'yle ilgili referandum çağrılarını ise "hezeyan" olarak değerlendiren Bahçeli, bir siyasi partinin seçimden önce vaatlerini sıralayıp iktidara geldikten sonra sözünü tutmasının milli iradeye saygının gereği olduğunu söyledi. Kanal İstanbul projesinin AK Parti'nin verdiği vaadi yerine getirmesi neticesinde demokrasiye bağlılığın bir neticesi olarak değerlendiren Bahçeli, "CHP'nin bunu anlaması oldukça zor ve zahmetlidir." dedi. 

DÜNYADAKİ ÖRNEKLERİNİ SIRALADI

CHP'nin  Kanal İstanbul Projesi'ne husumetle direnç ve tepki gösterdiğini belirten Bahçeli, Kanal İstanbul'un dünyada devam eden örneklerini işaret ederek "CHP'nin gerçekleri öğrenmesi tavsiyemizdir." dedi.

İsrail Kızıldeniz'in ucundaki Eilat Limanı ile Akdeniz'deki Aşdod Limanı arasında 300 kilometrelik bir yapay kanal oluşturmak için 2014 yılında inşaata başladığını söyleyen Bahçeli, İsrail'in hedefinin Süveyş Kanalı tekelini zayıflatmak olduğunu söyledi. İran'ın Hürmüz Boğazı'na ek yapay bir kanal oluşturmak için 2016 yılında çalışmalara başladığını belirten MHP lideri, "Hazar Denizi'ni Basra Körfezi'ne bağlayacak bir kanal inşasını projelendirmiştir. Rusya da benzer çalışmalarını halen sürdürmektedir. Bu kapsamda Kanal İstanbul Projesi Türkiye'nin hükümranlık beratı çerçevesinde okumak ve yorumlamak lazımdır. Bu projeden hiçbir haklı ve meşru bahanesi olmadan rahatsızlık duyanlar şuursuz ve gayri millidir." dedi.

MESELE RAN DEĞİL MİLLİ ANTTIR

Kanal İstanbul Projesi'nin ABD donanmasının Karadeniz'e çıkışının ve yerleşmesinin önünü açmak için hazırlandığını söyleyenlere sert tepki gösteren Bahçeli, bu iddiayı ortaya atanlar için "Sadece yalancı değil, aynı zamanda müfteridir. Mesele rant değil, milli anttır, böyle de olmalıdır." dedi.

Yorumlar

Tatil yapın lan Milleti yağmurla erezil ediyorsunuz tatil etmeniz gerekiyor sular desen diz boyu........
Fatma döven Yapın sınavda yok zaten