Bahçeli'den ABD'ye mektup ve Kobani tepkisi

MHP genel merkezinde düzenlenen "MHP Siyaset ve Liderlik Okulu 15. Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı" programında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD Devlet Başkanı Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği tehdit dolu mektup ve terör örgütü lideri Mazlum Kobani'nin Trump tarafından takdir edilmesine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli'den ABD'ye mektup ve Kobani tepkisi

Geçtiğimiz Eylül ayında üst solunum yolu enfeskiyonu nedeniyle tedavi gören ve siyasetten uzak kalan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlenen "MHP Siyaset ve Liderlik Okulu 15. Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı" açılış törenine katıldı.

Törende yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulunan Bahçeli, son zamanlarda ABD ile yaşanan gerginliklere de değindi.

Bahçeli ABD Başkanı Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği tehdit dolu mektubun iade edilmesi gerektiğini söyledi.

"TERÖRİZME BEL BAĞLAYANLAR  DEŞİFRE OLMUŞLARDIR"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin önemli başarılar elde ettiği Barış Pınarı Harekatı ile ilgili konuşan Bahçeli, harekatın sonucunda terörizme bel bağlayanları terör örgütleriyle ihanet mesaisine girenlerin deşifre olduğunu ve yakayı ele verdiğini söyledi.

NAMERTLİKTİR

ABD Başkanı Trump'ın Twitter üzerinden terör örgütü PYD elebaşı Mazlum Kobani'ye teşekür etmesine sert tepki gösteren Devlet Bahçeli, "Kırmızı bültenle aranan bir katilin müttefik bir ülke tarafından takdir ve taltif edilmesi ayıptır, hukuk dışılıktır, namertliktir." dedi.

STRATEJİK BAŞARI

Bahçeli, Barış Pınarı Harekatı'nın ardından 17 Ekim tarihinde ABD'den gelen Başkan Yardımcısı Mike Pence başkanlığında heyet ile yapılan 13 maddelik uzlaşma ve ardından 22 Ekim'de Rusya'nın Soçi kentinde Putin ile sağlanan anlaşmaları stratejik bir başarı olarak gördü. Bahçeli, anlaşmalar için "Milli bir uyanışın müjdesidir." ifadelerini kullandı.

"MEKTUP İADE EDİLSİN"

Donald Trump tarafından Barış Pınarı Harekatı'dan önce gönderilen skandal mektupla ilgili tepkilerini dile getiren Bahçeli, "Trump’ın skandal mektubu iki ülke ilişkilerine önemli hasar ve zarar vermiştir. (Trump'ın mektubu) Ne yapsın Sayın Cumhurbaşkanı, hatıra olarak saklayıp müzeye mi koyacak? ABD'ye iade etmesi en doğru yoldur." açıklamasında bulundu.

Yorumlar