Bahçeli, Türk Tabipler Birliği'nin kapatılmasını istedi

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türk Tabipler Birliği'nin koronavirüs sürecinde halkı yanlış bilgilerle manipüle ettiğini belirterek derhal kapatılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli çok sert çıktı: Derhal kapatılmalı!

MHP Genel Başkanı Bahçeli sosyal medya hesabından Türk Tabipler Birliğine tepki gösterdi. Bahçeli, yaptığı açıklamada, “Ülkemizin yeni tip korona virüs salgınıyla mücadelesini kösteklemek isteyen, vatandaşlarımızla birlikte sağlık çalışanlarımızı telaş ve paniğe sürüklemek amacı taşıyan kötü niyetli bir kampanya devamlı mesafe almaktadır. Bunu görüyoruz, karanlık emel sahiplerini biliyoruz. Türk Tabipler Birliği isimli ihanet oluşumu sözde artan vakalara, hayatını kaybeden insanlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza dikkat çekmek maksadıyla tüm sağlık kurumlarında siyah kurdele takacakmış! Bu teşebbüs zehirli ve zillet bir komplodur. Siyah kurdele takınca ne olacak.

KOVİD-19 hastalığından tedavi gören insanlarımıza ne diyecekler? Bu kapsamda vefat eden kardeşlerimizin ailelerine ne anlatacaklar? Birlikten ziyade illete dönen tabipliğin yüz karaları nereye ulaşmayı hedefliyorlar? Siyah kurdele takan-takmayan ayırımı hastanelerde vasat bulursa muhtemel gelişmeler hakkında bir fikri olan var mıdır? “ ifadelerini kullandı.

Türk Tabipler Birliği Korona kadar tehlikeli ve tehdit saçtığını belirten Bahçeli, “Üstelik, hükümete yönelik “Yönetemiyorsunuz, ölüyor, tükeniyoruz” eylemi haince bir tertiptir. Çağrım şudur: Türk Tabipler Birliği, bugünkü hassas dönemde, insan ve toplum sağlığı hakkında asılsız şaibe ve şüpheleri körüklemektedir. Bu nedenle sadece adında Türk bulunan Tabipler Birliği derhal ve gecikmeksizin kapatılmalıdır. Yöneticileriyle ilgili adli işlem yapılmalıdır. Virüsle mücadeleye hesapsız ve art niyetsiz devam eden vatansever bilim insanlarımızdan oluşacak bir müteşebbis heyet kurulmalı, rezaletin, hıyanetin ve Türkiye husumetinin kara sayfası kapatılmalıdır. Artık Türk Tabipler Birliği’ne sabır ve tahammül gösterilmesi imkânsızdır” ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Koronavirüs sürecinin başından bu yana hükümetin yürüttüğü politikaları eleştiren, sürekli kamuoyuna yanlış ve manipülatif bilgiler vermekle suçlanan Türk Tabipler Birliği, son olarak sağlıkçıların ve hastaların en zor olduğu sürecin yaşandığı bugünlerde sağlık çalışanlarını işlerini yapmak yerine eyleme çağırmıştı. 

TTB, yaptığı yazılı açıklamada, tüm illerdeki Tabip Odalarına 14 ve 18 Eylül tarihleri arasında yapacakları eylemlere katılma çağrısında bulundu. Açıklamada, “Suçu vatandaşa, yükü hekimlere ve sağlık çalışanlarına yıkanların tarihsel sorumluluğunu her gün ama her gün hatırlatmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

“TTB olarak; Covid-19 salgınına dair duyarlılığın ve tedbirlerin arttırılması için 14 Eylül – 18 Eylül #YönetemiyorsunuzTükeniyoruz Haftası ilan ediyoruz!” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

1. Hafta boyunca her gün yapılacak etkinlikler de esas alınarak; hekimlerin ve sağlık çalışanların Covid-19 salgınındaki durumunu, taleplerini, beklentilerini ve salgındaki vahim tabloyu yansıtan güncel sosyal medya kampanyaları düzenlenecek.

2. Başta sağlıkçı ölümleri olmak üzere Covid-19 kaynaklı ölümlere ve artan hasta sayısına dikkat çekmek, bugüne kadar Covid-19 nedeniyle yitirdiğimiz bütün yurttaşlarımızın ve sağlık çalışanlarının anısına saygı gereği; sağlık kurumlarında ve tüm yaşam alanlarında 1 hafta boyunca “siyah kurdele” takılacak.

3. Siyah kurdele ile cisimleşen farkındalığı yaygınlaştırma amacıyla, kurdele içerikli afişler hastane odalarından eczanelere, binalarımızın dış cephelerinden, oda pencerelerimize kadar hayatın her mekanına yaygın olarak asılacak.

4. Covid-19 konusunda, haziran ayında hükümet tarafından atılan “yeniden normalleşme” politikasının ortaya çıkan vahim sonuçlarını görünür kılmak ve Covid-19 ile mücadelenin en ön safındaki hekim ve sağlık çalışanlarının durumunu yansıtmak ve yetkili konumdakilere sorumluluklarını bir kez daha hatırlatmak üzere;

15 Eylül Salı günü bütün illerde Tabip Odası Yönetim Kurullarının (gerekirse odanın seçili kurul ya da aktivistlerinden de destek alarak) bulundukları şehrin büyüklüğüne göre ayrı ana güzergahlar belirleyerek; “maske-siperlik-tulum ya da tam beyaz” donanımla ve ellerinde #YönetemiyorsunuzTükeniyoruz yazılı tek bir “büyük dövizle” her şehir (17.30-20.00) kendi arasında belirleyeceği bir saatte belirlenen hat boyunca tek kişilik bir yürüyüş gerçekleştirecek, bitiş noktasında fizik mesafeye dikkat edilerek toplu karşılama yapılacak ve orada açıklama yapılacak, yapılabilen illerde bu etkinlik cuma gününe kadar devam ettirilecek,

5. 17 Eylül Perşembe günü saat: 12.30’da hastaneler ve bütün sağlık kurumlarında yitirdiğimiz hekimler ve sağlık çalışanlarının anısına; diğer iş yerleri ve her yerde bugüne kadar resmi olarak Covid-19 vefatı kabul edilen ve resmi Covid-19 kayıtlarında görülmese de bu dönemde “bulaşıcı hastalıktan” vefat eden on binlerce yurttaşımızın anısına 1 dakikalık saygı duruşları için bütün diğer kurumlara ve kamuoyuna çağrı yapılacak.

 

Yorumlar