Babalar Günü 2021 Ne Zaman?

Babalar günü 2021 yaklaşıyor. Babalar gününde hediye alıp babasını sevindirmek isteyen vatandaşlar internet üzerinden babalar günü ne zaman sorusunun cevabını aramaya başladı. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Google Haberlere Abone ol
Babalar Günü 2021 Ne Zaman?

Babalar günü 2021 ne zaman, hangi gün? babalar gününün yaklaşması ve reklamlarda sürekli babalar günü kampanyalarını gören vatandaşlar babalar gününün hangi güne denk geldiğini öğrenmek için araştırmalarına devam ediyor. Babalar gününde babalarını sevindirmek isteyen vatandaşlar şimdiden babalar günü için hediye bakmaya başladı bile. Peki, babalar günü ne zaman? 2021 yılında babalar günü hangi ayda? Babalar günü hangi güne denk geliyor. Babalar gününe ne kadar süre kaldı? Sorularının yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.

babalar günü
Babalar Günü Ne zaman?

 

BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN?

Tüm dünyayla birlikte Türkiye’de de kutlanan babalar günü hangi güne denk geliyor sorusu vatandaşların şu günlerde en çok merak edip araştırdığı konulardan biridir. Babalar günü her yıl aynı dönemde yani Haziran ayının üçüncü haftasının Pazar gününde kutlanıyor. Bu durumda bu yıl babalar günü 20 Haziran’a dolayısıyla da Ramazan Bayramı’nın son gününe denk geliyor. Hediyelerini önceden hazırlayan vatandaşlar hem babalar gününü hem de bayramı kutlayacak. Aynı zamanda babasından uzak şehirlerde yaşayanlarda bu vesile ile ailesinin yanında bayramı geçirirken aynı zamanda da babasının babalar gününü kutlama fırsatını yaşayacak.

BABALAR GÜNÜ NE ZAMANDAN BERİDİR KUTLANIYOR?

Amerikalı bir gazinin kızı olan Sonora Smart Dodd, babasının tek başına çocuklarını büyütmesinden etkilenerek anneler günü gibi birde babalar günü olması gerektiğini düşündü. Dodd, babasının doğum günü olan 5 Haziran tarihini dünya babalar günü ilan edilmesi için uğraştı ancak o tarihe denk gelmedi. Kararından dönmeyen Dodd, uzun uğraşlar sonucunda her Haziran ayının üçüncü Pazar’ı babalar günü kutlanmasına sebep olmuştur.

İlk babalar günü 19 Haziran 1910 yılında kutlanmıştır. Dodd’un bu isteği her kesimden destek almışsa da uzun bir zaman babalar günü resmi olarak ilan edilmemiştir. İlk olarak babalar günü 1924 yılında dönemin ABD Başkanı Calvin Coolidge tarafından desteklenmişse de resmi olarak babalar günü ilan edilmemiştir. 1966 yılında ise yine ABD’nin o dönemki başkanı her yıl Haziran ayının üçüncü Pazar’ının Babalar Günü olarak kutlanmasını sağlayacak bir bildiri yayınlamıştır. Ve nihayet 1972 yılında ABD Başkanlığı görevinde bulunan Richard Nixon resmi olarak Babalar Gününü ilan etmiş ve o gün resmi tatil edilmiştir.

Yorumlar