Azerbaycan tarihi köprüye bayrağı dikti

Karbağ'daki ilerleyişi devam eden Azerbaycan ordusu tarihi Hudaferin Köprüsü'nde de kontrolü sağladı.

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycan tarihi köprüye bayrağı dikti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bir zafer daha kazandıklarını duyurdu ve "Azerbaycan silahlı kuvvetleri, Hudaferin Köprüsü üzerinde Azerbaycan bayrağını kaldırdı. Helal olsun Azerbaycan halkına. Karabağ Azerbaycan'dır" ifadelerini kullandı.

Cepheden gelen son haberlere göre Ermenistan dün ikinci kez ateşkesi ihlal ederken, iki ülke arasındaki çatışmalar yeniden başladı. Ermeni ordusunun sivil yerleşim yerlerine gece saatlerinden başlattığı saldırılar devam ediyor. Ermenistan tarafından Azerbaycan'ın Hızı bölgesine atılan füze havadayken imha edilirken, olası bir sivil kaybın da önüne geçildi.

FÜZE HAVADA İMHA EDİLDİ

Görüntülerde, ikiye ayrılan füzenin boş araziye düştüğü görüldü. Azerbaycan ordusu füzenin türünü belirlemek için inceleme başlattı.

Bu gelişmelerin yaşandığı sırada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev müjdeli bir haber verdi. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Aliyev, "Azerbaycan silahlı kuvvetleri, Hudaferin Köprüsü üzerinde Azerbaycan bayrağın

Aras Nehri üzerinde bulunan Hudaferin Köprüsü, sürekli olarak Ermenistan'ın saldırılarına maruz kalan Cebrail bölgesine bağlı. Hudaferin Köprüsü'ne, Güneydeki ve kuzeydeki Azerbaycan Türklerini ayırdığı için Hasret Köprüsü de deniliyor.

Öte yandan Azerbaycan bayrağının dikildiği Hudeferin Köprüsü'nin Ermenistan için stratejik önemi de var. İran sınırında bulunan bu köprü, Ermenistan güçlerinin lojistik geçişi için oldukça önem arz ediyordu.

ERMENİSTAN İŞGALİ ALTINDAYDI

Hudaferin Köprüsü uzun bir zamandır Ermenistan işgali altında bulunuyordu.


AZERBAYCAN'DAN SERT MİSİLLEME

 

Yorumlar