Azerbaycan-Suudi Arabistan ilişkileri

- Suudi Arabistan Enerji, Endüstri ve Maden Kaynakları Bakanı El-Falih, Azerbaycan’da Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından kabul edildi

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycan-Suudi Arabistan ilişkileri

BAKÜ (AA) - Suudi Arabistan Enerji, Endüstri ve Maden Kaynakları Bakanı Halid El-Falih, temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre kabulde konuşan Aliyev, Suudi Arabistan ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin çok yüksek düzeyde olduğunu, ilişkileri çeşitli alanlarda geliştirmek istediklerini söyledi.

Yüksek düzeyde olan siyasi ilişkilerden faydalanarak ekonomik ilişkilerin genişletilmesi gerektiğini ifade eden Aliyev, karşılıklı ticaret ve yatırımların artırılması gerektiğini vurguladı.

Azerbaycan'daki enerji kaynakları konusunda El-Falih'e bilgi veren Aliyev, onun ziyaretinin enerji alanındaki iş birliğine yeni canlanma getireceğine ümit ettiğini kaydetti.

Azerbaycan'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren El-Falih ise iki ülke ilişkilerinin derin ve eski temellere sahip olduğunu, kültürel iş birliğinin asırlardır devam ettiğini söyledi.

Suudi Arabistan'ın Azerbaycan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden biri olduğunu hatırlatan El-Falih, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü daima desteklediklerini vurguladı.

El-Falih, görüşme sonunda Aliyev'e Kabe örtüsü hediye etti.


Yorumlar