Aynur Doğan konseri neden iptal edildi?

Aynur Doğan konseri neden iptal edildi, nerede konser verecekti, neden vazgeçildi?

Google Haberlere Abone ol
Aynur Doğan konseri neden iptal edildi?

Aynur Doğan konseri neden iptal edildi, ne zaman, nerede konser verecekti, neden vazgeçildi?

Kocaeli'nin Derince ilçesinde belediye tarafından organize edilen Aynur Doğan konseri, son anda iptal edildi.

Derince Belediyesi'nden yapılan açıklamada, “İnceleme sonucunda uygun olmadığı tespit edilmiş olup, etkinlik belediyemiz tarafından iptal edilmiştir” denildi.

Aynur Doğan’ın 20 Mayıs’ta Kocaeli’nin Derince ilçesinde yapılması planlanan konseri belediye tarafından iptal edildi.

Belediye Başkanı Zeki Aygün yönetimindeki Derince Belediyesi, Derince Açık Hava Sahnesi'nde düzenlenmesi planlanan Aynur Doğan konserini iptal ettiğini duyurdu.

Konserin iptal edildiğini Twitter hesabından duyuran Derince Belediyesi “İlçemiz sınırları içerisinde özel bir firmanın yapacak olduğu konser organizasyonunun yapılan detaylı inceleme sonucunda uygun olmadığı tespit edilmiş olup, etkinlik belediyemiz tarafından iptal edilmiştir” ifadelerini kullandı.

AYNUR DOĞAN KİMDİR?

Aynur Doğan 1 Mart 1975 tarihinde Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde doğdu. 

Türkiye Kürdü şarkıcı ve söz yazarı.

Halk müziği şarkıları seslendirir. Özelikle Kürtçe müziğin, Türkiye’de ve dünyada en çok tanınan isimlerinin arasında yer almaktadır.

Bu nedenle, 2004 ve 2005 yıllarında Kültür ve Turizm Bakanlığının Avrupa başkentlerinde gerçekleştirdiği kültür etkinliklerinde birçok şehirde sahneye çıktı.

Aynur Doğan, The Times’ın 21 Mart 2005 tarihli "Türkiye’nin kültürü ve zenginlikleri" adlı ekinde "kapak yıldızı" olarak yer aldı.

Doğan, Uluslararası Dünya Müzik Fuarı-WOMEX 2021 Sanatçı Ödülü'ne layık görüldü.

1975 yılında Doğanköy, Çemişgezek, Tunceli'de doğmuş ve gençlik yıllarında Ateş Yanmayınca, Seyir, Keçe Kurdân ve Nûpel adlı dört albüm çıkartmış, Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinde konserler vermiştir. Aynı zamanda Kürtçe ve Türkçe birçok şarkısı vardır.

Yavuz Turgul'un Gönül Yarası ve Fatih Akın'ın İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek filmlerinde şarkılarıyla yer almıştır. Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? filminin müzik albümünde de bir parça seslendirmiştir. Metin Kemal Kahraman, Orient Expressions, Kardeş Türküler, Ahmet Aslan - Mikail Aslan ve daha birçok müzisyenin albümlerinde yer almıştır. Birçok müzisyenle birlikte dünyanın ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinde konserler vermiştir.

Yorumlar