Aydın Doğan medya organlarını sattı

Aydın Doğan'ın Doğan Medya Grubu'ndaki Kanal D, CNNTürk ve Hürriyet gibi medya kuruluşlarını Demirören Grubu'na sattığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Aydın Doğan medya organlarını sattı

Türkiye medyasının en büyük grubu olan Doğan Medya Grubu'nun satışı için anlaşmaya varıldığı öğrenildi. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Mayıs 2011'de Milliyet ve Vatan'ı sattığı Erdoğan Demirören'le Doğan Medya Grubu'nun satışı konusunda anlaştı.

T24 sitesinin haberine göre bünyesinde Hürriyet, Fanatik ve Posta gazeteleri ile Kanal D ve CNN Tük kanallarını da bünyesinde bulunduran Doğan Medya Grubu'nu satın alan Demirören grubunun, bu satın almada arkasında başka bir sermaye grubunun da bulunduğu düşünülüyor.

1 MİYLAR 200 MİLYON DOLAR

Hürriyet, Posta ve Fanatik Gazeteleri ile Kanal D ve CNN Tük kanallarının da içinde bulunduğu Doğan Medya Grubu’nun 1.2 milyar dolara satışının gerçekleştiği ileri sürüldü. Doğan Medya Grubu'nun konuyla ilgili KAP'a bildirimde bulunacağı öğrenildi. 

Doğan Holding hisseleri yüzde 19.18 yükselişle 0.87 liradan, Hürriyet Gazetecilik hisseleri ise yüzde 19.42 yükselişle 1.23 liradan işlem görüyor. 

ÇOK SAYIDA KURULUŞ VAR

Doğan Medya Grubu bünyesinde bulunan kuruluşların tamamı şöyle: 

Kanal D, CNN Türk, tv2, Dream TV, Dream Türk, Hürriyet, Posta, Fanatik, Hürriyet Daily News, TME, Doğan Burda Dergi, Doğan Egmont, Doğan Kitap, Dergi Pazarlama ve Planlama (DPP).

KAP'A AÇIKLAMA

Öte yandan, Reuters’a konuşan Demirören Grubu’ndan üst düzey bir yetkili, “Doğan medya grubunu almak için görüşme yürütülüyordu. Belli aşamaya gelindi ve satın alma konusunda anlaşmaya varıldı. Doğan Grubu’nun bu akşam saatlerinde KAP’a açıklama yapması bekleniyor” dedi.

Hürriyet Gazetecilik ve Doğan Holding hisseleri, Doğan Medya Grubu’nun Demirören Grubu’na satıldığına yönelik haberlerin ardından tavan fiyattan hareket ediyor.

Hürriyet’ten bir yetkili de, “Doğan Grubu yetkilileri satışa ilişkin çalışanlara bilgi verdi. Satış işlemine dair KAP’a detaylı açıklama bugün yapılacak. Verilen bilgiye göre, Demirören, Doğan grubunun medya şirketlerini aldı” diye konuştu.

Yorumlar