Avusturya'dan Türkiye tezlerini savunan açıklama

Türkiye karşıtı olarak bilinen Avusturya Başbakanı Kurz, Suriye konusunda Türkiye tezlerini dillendiren bir çıkış yaptı. Kurz, Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturulması gerektiğini belirterek Avrupa'nın da Suriye sorununa daha fazla katılım sağlaması gerektiğini ifade etti..

Google Haberlere Abone ol
Avusturya'dan Türkiye tezlerini savunan açıklama

Türkiye karşıtlığıyla bilinen Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Suriyeli sığınmacılara ilişkin "Çözüm, Suriye’de bir barış bölgesi oluşturulmasıyla mümkün olabilir. Tercihen ülkenin kuzeyinde." dedi.

Kurz, basına yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği’nin (AB) Suriye sorununda daha etkili olması gerektiğini söyledi. Kurz, Suriye için AB’nin kendine ait bir barış planının olması gerektiğini belirterek, "Çözüm, Suriye’de bir barış bölgesi oluşturulmasıyla mümkün olabilir. Tercihen ülkenin kuzeyinde" görüşünü paylaştı.

Söz konusu barış bölgesinin Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ele alınmasının önemine işaret eden Kurz, "Suriye'de böyle bir koruma bölgesini hak eden, yaklaşık 6 milyon ülke içinde yerinden olmuş insan var" diye konuştu.

Kurz, ayrıca Türkiye-Yunanistan sınırındakilerin "sığınmacı değil göçmen oldukları" iddiasında bulunarak, bu insanların Yunanistan’a iltica edemeyeceklerini ileri sürdü.

Sığınmacı hareketliliği nedeniyle AB dış sınırlarının korunması gerektiğini yineleyen Kurz, AB dış sınırlarının yeterince işlev görmemesi durumunda iç sınırlarında kontrollerin uygulanması gerektiğini  sözlerine ekledi.

Yorumlar