Avusturya'da camileri kapatma kararı

Avusturya İçişleri Bakanlığı, pazartesi günü düzenlenen terör saldırısından sonra ülkedeki bazı camileri kapatma kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
Avusturya'da camileri kapatma kararı

Fransa'daki terör saldırısı dalgasının sıçradığı Avusturya'da içişleri ve entegrasyon bakanlıklarının kendilerine göre "radikal" olarak tanımladıkları bazı camilerin kapatılması talimatını verdiği açıklandı.

Avurturya haber ajansı APA, pazartesi günü başkenti sarsan silahlı saldırıların ardından içişleri ve entegrasyon bakanlarının "radikal" olduğu ileri sürülen bazı camilerin kapatılması talimatını verdiğini duyurdu. 

Haberin ardından bakanlıktan doğrulama geldi. 

Avusturya Entegrasyon Bakanı Susanne Raab, bunun aşırılıkla mücadele için atılmış adım olduğunu savundu.

Avusturya Entegrasyon Bakanı Raab, Viyana saldırısından sonra bazı camilerin kapatılması kararının dine yönelik bir saldırı olmadığını, bunun aşırılıkla mücadele için yapıldığını ileri sürdü.

Raab düzenlediği basın toplantısında, "Şunu belirtmek benim için önemli: Bu, dinlere yönelik bir saldırı değil, aşırılığa karşı atılmış bir adımdır. Bu, dini bir cemaatin üyelerine yönelik bir saldırı değil, dinin istismarına karşı verilen ortak mücadelenin parçasıdır'' dedi.

 

 

Yorumlar