Avustralya’da aşırı sağcı Yiannopoulos'a tepki gösterileri

- Melbourne'de konuşan aşırı sağcı Yiannopoulos'a tepki ve destek veren gruplar arasında çıkan olaylarda iki kişi göz altına alındı

Google Haberlere Abone ol
Avustralya’da aşırı sağcı Yiannopoulos'a tepki gösterileri

MELBOURNE (AA) - Avustralya'nın Melbourne kentinde "Breitbart" sitesinin editörü aşırı sağcı Milo Yiannopoulos'a tepki gösteren gruplarla Yiannopoulos destekçileri arasında çıkan olaylarda iki kişi göz altına alındı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Baş Stratejisti Stephen Bannon'un kurucusu olduğu "Breitbart" internet sitesinin editörü aşırı sağcı İngiliz Milo Yiannopoulos'un, Melbourne’da yaptığı konuşmaya karşı çıkan ve destek veren gruplar karşılıklı gösteri düzenledi.

Irkçılık ve Faşizme Karşı Mücadele derneği tarafından düzenlenen gösterilere, karşı gösteri ile cevap veren aşırı sağcı grup "Avustralya'yı Geri Alın" üyeleri arasında çıkan olaylara polis ekipleri müdahalede bulundu.

İki grup arasındaki kavgayı ayırmakta güçlük çeken ve göz yaşartıcı gaz kullanan polis, her iki taraftan birer kişiyi göz altına aldı.

Güvenlik nedeni ile Yiannopoulos'un konuşacağı yerin programın başlamasına bir saat kala belli olmasına rağmen, Melbourne'un Kensington semtindeki salonun bulunduğu alanda toplanan protestocular, "Müslümanlar hoş geldiniz ırkçılara hayır", "Milo cehenneme git", "Nazi pislikler defolun" şeklinde slogan attı.

- Semtte yaşayan Müslümanlar gösteriye destek verdi

Konuşmanın yapıldığı salonun yakınındaki apartmanlarda yaşayan çoğunluğu Afrika kökenli Avustralyalı Müslümanlar da gösteriye destek vererek, Yiannopoulos ve Trump aleyhinde slogan attı.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı, yaklaşık 5 saat devam eden gösterilerde, özel kıyafetli polis ekiplerinin iki grubun çatışmasını önlemek için yoğun çaba sarf ettiği görüldü.

"Feminizmi kanser, İslam'ı AIDS" olarak tanımlayan Yiannopoulos'un hafta içinde Sydney ve Gold Coast kentlerinde yapacağı konuşmalarda da protesto edileceği tahmin ediliyor.

Yorumlar