Avustralya'da binalar kırmızı-beyaz

Avustralya'nın Victoria eyaletinde bazı binalar kırmızı-beyaz ışıklandırıldı

Google Haberlere Abone ol
Avustralya'da binalar kırmızı-beyaz
Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull ve Dışişleri Bakanı Julie Bishop’ın İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısını kınayan açıklamalarının ardından Victoria eyaletindeki bazı binalar Türk bayrağının renkleriyle ışıklandırıldı.

Victoria Eyalet Parlamentosu, Melbourne Belediyesi ve Victoria Eyalet Kütüphanesi, Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını göstermek için binalarının dış cephesini Türk bayrağının renkleriyle ışıklandırdı. Birçok uluslararası konsere ev sahipliği yapan Melbourne Sanat Merkezi’nin 162 metrelik kulesi kırmızı-beyaz renklerle aydınlatıldı.



Avustralya’nın terör saldırısı karşısındaki tutumunu değerlendiren Melbourne Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı, "Avustralya teröre karşı açıkça Türkiye’nin yanında yer aldığını ifade etti." dedi.



Melbourne'deki önemli binaların Türk bayrağı renginde ışıklandırılmasının çok anlamlı olduğunu belirten Küçüksakallı, "Avustralya, Victoria ve Melbourne, teröre karşı Türkiye’nin yanında durduğunu açık bir şekilde ortaya koydu, arkamızda gördüğünüz Victoria Parlamentosu şanlı bayrağımızın renkleri ile ışıklandırıldı, aynı şekilde şehrin değişik yerlerindeki binalar, belediye binası, sanat merkezi ve kütüphane de bu gece kırmızı beyaz ışıklarla aydınlatıldı." dedi.
Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, Dışişleri Bakanı Julie Bishop, Victoria Eyaleti Başbakanı Daniel Andrews, milletvekilleri ve çok sayıda kurum İstanbul'daki terör saldırısını kınayan açıklamalarda bulunmuştu.

Yorumlar