Ramazan Arıtürk kimdir, nerelidir, kaç yaşında, hangi partilidir?

Ramazan Arıtürk kimdir, nereli, hangi partiden, kaç yaşındadır, uzmanlık alanı nedir? İşte Avukat Arıtürk hakkında merak edilen bilgilerden bazıları:

Google Haberlere Abone ol
Ramazan Arıtürk kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Ramazan Arıtürk kimdir, nereli, hangi partiden? Haber kanallarında ve yorum programlarında son dönemlerde görüşlerine sıklıkla başvurulan isimlerden biri olan Av. Dr. Ramazan Arıtürk, hakkında merak edilenler haberimizde yer alıyor. Av. Dr. Arıtürk'ün eğitim ve iş hayatı hakkındaki detaylar haberimizde.

RAMAZAN ARITÜRK KİMDİR?

Ramazan Arıtürk ismini Türkiye, Türkiye'nin İsrail'e karşı açtığı davayla tanımıştı. Kendisine ait Elmadağ Hukuk Bürosu var.

Ramazan Arıtürk kimdir
Avukat Ramazan Arıtürk

 

Ramazan Arıtürk'ü Türkiye, İsrail'in korsanlığı neticesinde saldırıya uğrayan Mavi Marmara davasını uluslararası arenada savunduğu günlerden hatırlıyor. İsrail'in uluslararası mahkemelerde yargılanarak ceza almasını sağlamaya çalışan Arıtürk, o günlerde sık sık gündeme gelmişti.

Av. Dr. Ramazan Arıtürk, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu. Yüksek lisansını ise Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı'nda yaptı. Doktorasını da Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı'nda gerçekleştirdi.

Av. Dr. Arıtürk, Çalışmaları çoğunlukla şirketler ve ticaret hukuku, ceza hukuku, finans ve gayrimenkul hukuku alanlarında yoğunlaşmıştır. Şirket danışmanlığı, sözleşme müzakereleri, şirket birleşme ve devralmaları ile yine şirketlerin yeniden yapılandırılması ve tasfiyesi işlemlerinde oldukça deneyimlidir. Birçok ulusal ve uluslararası tahkim davaları ile yerel mahkemelerde görülen hukuk davalarında yerli ve yabancı müvekkilleri temsil etmiştir.

Arıtürk, T.C Sağlık Bakanlığınca yaptırılmakta olan PPP (kamu özel ortaklığı) modeli ile hayata geçirilen Şehir Hastaneleri Projesinde ulusal ve uluslararası sözleşmeleri ile proje finans sözleşmelerinde Bakanlığa ve sonrasında özel sektöre hukuki danışmanlık yapmıştır.

T.C Enerji Bakanlığı tarafından yaptırılmakta olan Sinop Nükleer Enerji Santralinin uluslararası sözleşmelerinde Bakanlık adına hukuki danışmanlık yapmış, bu konuda yapılmakta olan uluslararası müzakerelerde T.C Enerji Bakanlığı’nı temsil etmiştir.

Arıtürk ayrıca uluslararası finans ve bankacılık, Uluslararası finans kuruluşları ve yabancı stratejik yatırımlarla ilgili olarak proje finansmanı alanında da şirketlere ve kurumlara danışmanlık vermektedir.

Av. Dr. Ramazan Arıtürk, Türkçe ve İngilizce bilmektedir.

ELMADAĞ HUKUK BÜROSU

Ramazan Arıtürk'ün kurucuları arasında yer aldığı Elmadağ Avukatlık ve Danışmanlık 1995 yılında kuruldu. Büronun ilgi alanları arasında, Ticaret, Ceza, İcra, Enerji, İdare, Vergi, Bankacılık ve Finans Hukuku bulunuyor.

2009 yılından 2016 yılının sonuna kadar merkez ofis olarak İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nde hizmet veren Elmadağ Avukatlık ve Danışmanlık 2017 yılı itibariyle Esentepe Şişli İstanbul’da bulunan yeni ofisinde hizmet vermeye devam etmektedir.


 

Yorumlar