Avrupa'da kadın voleyboluna Türk damgası

- Türk kadın voleybol takımları, bu sezon Avrupa kupalarında sergiledikleri başarılı performansla göz doldurdu - VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nin final maçında Romen ekibi CSM Volei Alba'yı 3-0 yenerek şampiyon oldu - CEV Şampiyonlar Ligi'nde Dörtlü Final'e kalma başarısı gösteren Galatasaray ise organizasyonu dördüncü tamamladı - Kadınlar CEV Kupası'nda Türkiye'yi temsil eden Eczacıbaşı VitrA, kulüpler bazında Avrupa'nın iki numaralı kupasını namağlup müzesine götürdü - Bursa Büyükşehir Belediyespor, geçen sezon şampiyonluğa ulaştığı CEV Challenge Kupası'nda ikinci oldu

Google Haberlere Abone ol
Avrupa'da kadın voleyboluna Türk damgası


İSTANBUL (AA) - SEZER YAVUZ - Türk kadın voleybol takımları, bu sezon Avrupa kupalarında sergiledikleri başarılı performansla dikkati çekti.

CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde üst üste 6. kez mücadele eden VakıfBank, 2017-2018 sezonunu şampiyon tamamladı.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Dörtlü Final ilk maçında İtalya ekibi Imoco Volley'i 3-2 mağlup ederek finale yükselen VakıfBank, ev sahibi CSM Volei Alba'yı da 3-0 yenerek Avrupa'nın bir numaralı kupasını üst üste ikinci, toplamda dördüncü kez müzesine götürmeyi başardı.


- Galatasaray, dördüncü oldu


CEV Şampiyonlar Ligi'nde Dörtlü Final'e kalma başarısı gösteren Galatasaray, organizasyonu dördüncü tamamladı.

Organizasyonun ilk gününde ev sahibi CSM Volei Alba'ya 3-1 yenilmesinin ardından üçüncülük maçında İtalya'nın Imoco Volley takımına 3-0 kaybeden sarı-kırmızılı ekip, Dörtlü Final'i dördüncü sırada bitirdi.

Tarihinde ikinci kez Dörtlü Final oynayan sarı-kırmızılı ekip, 2012-2013 sezonu CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'ne İstanbul'da ev sahipliği yapmış, o organizasyonda da yine 4. sırada yer almıştı.


- Eczacıbaşı VitrA namağlup şampiyon


Kadınlar CEV Kupası'nda Türkiye'yi temsil eden Eczacıbaşı VitrA, kulüpler bazında Avrupa'nın iki numaralı kupasını namağlup müzesine götürdü.

Çeyrek finalde Rusya temsilcisi Yenisei ile oynadığı müsabakaları 3-1 ve 3-0'lık skorla kazanan Eczacıbaşı VitrA, yarı finalde de Almanya'nın SSC Palmberg ekibi ile yaptığı iki maçı da 3-0 kazanarak finale yükselmişti.

CEV Kupası finali ilk maçında Belarus temsilcisi Minchanka'yı deplasmanda 3-1'lik skorla geçen turuncu-beyazlılar, İstanbul'da rakibini 3-0 mağlup ederek şampiyon oldu.

Daha önce 1998-1999 sezonunda Kupa Galipleri Kupası şampiyonluğunu elde eden turuncu-beyazlılar, 2014-2015 sezonunda ise CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonu olarak adını Avrupa'nın zirvesine yazdırmıştı.


- Bursa Büyükşehir Belediyespor finalde kaybetti


Bursa Büyükşehir Belediyespor, geçen sezon şampiyonluğa ulaştığı CEV Challenge Kupası'nda ikinci oldu.

Yeşil-beyazlılar, Avrupa'nın kulüpler bazında üç numaralı organizasyonu olan CEV Challenge Kupası'nın final ilk maçında deplasmanda Yunan temsilcisi Olympiakos'u 3-2 yenmesine rağmen evindeki karşılaşmayı 3-1 kaybedince organizasyonu ikinci tamamladı.

Bursa ekibi, 2015 ve 2017'de bu kupada şampiyon olmuştu.

Yorumlar