Pakistanlılar Türkiye için sokaktaydı

Pakistanlılar dün gece Türkiye'de yaşanan darbe girişimine karşı sokaklara çıkıp protesto gösterisi yaptı

Google Haberlere Abone ol
Pakistanlılar Türkiye için sokaktaydı
Pakistan'ın Karaçi kentinde yaşayan bir grup Cemaat-İslami Partisi üyesi, FETÖ'nün darbe girişimini, düzenledikleri gösteri ile protesto etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının olduğu posterler de taşıyan göstericiler Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek veren sloganlar attı.





BAŞBAKAN ŞERİF'TEN KINAMA


Pakistan'ın Başbakanı Navaz Şerif, FETÖ'nün İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimine ilişkin, "Türkiye'de halkın iradesi ile oluşan demokratik sistemi ve demokratik yollardan seçilmiş liderliği destekliyoruz. Demokrasi ve hukukun üstünlüğünü yıkma girişimini kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Başbakan Navaz Şerif'in ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Pakistan halkı ve hükümetinin en büyük dileğinin Türkiye'de huzurun en kısa zamanda tesis edilmesi olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Pakistan, Türkiye halkı ve hükümeti ile dayanışma içerisindedir. Türkiye'deki halkın iradesi ile oluşan demokratik sistemi ve demokratik yollardan seçilmiş liderliğini destekliyoruz. Pakistan, demokrasi ve hukukun üstünlüğünü yıkma girişimini kınamaktadır. Pakistan halkı ve hükümeti en büyük dileği Türkiye'de huzurun en kısa zamanda tesis edileceğini ümit etmektedir."

Açıklamada, Başbakan Navaz Şerif'in Dış Politika Özel Danışmanı Tarık Fatemi'nin de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu arayarak destek mesajlarını ilettiği ifade edildi.

Fatemi'nin, Pakistan'ın demokratik yollardan seçilmiş Türk hükümeti ile dayanışma içerisinde olduğunu belirttiği vurgulanan açıklamada, Bakan Çavuşoğlu'nun da Başbakan Navaz Şerif'e ve Fatemi'ye desteklerinden ötürü teşekkür ettiği kaydedildi.

Yorumlar