Müslüman futbolcunun şükrüne tahammülsüzlük

İngiliz takımı Liverpool'un Müslüman yıldızı Salah'ın sahada şükür secdesine gitmesinden sonra ırkçı bir taraftardan çirkin saldırı geldi.

Google Haberlere Abone ol
Müslüman futbolcunun şükrüne tahammülsüzlük

Liverpool’un yıldız oyuncusu Salah’a yönelik islamofobik tezahürata inceleme başlatıldı.

Pazar günü West Ham ile Liverpool’u karşı karşıya getiren karşılaşmada, bir korner pozisyonda West Ham United taraftarının Salah’a yönelik çirkin tezahüratları sosyal medyada yayınlandı.

Tezahüratta İslam’a yönelik ağır ifadelerin kullanılmasının ardından İngiliz polisi bir inceleme başlattı.

İngiltere polisi yaptığı açıklamada, “4 Şubat Pazar günü Londra Stadı’nda oynanan West Ham-Liverpool maçında bir oyuncuya yönelik ırkçı ifadeler içeren sözlü saldırıyı gösteren videonun farkındayız. Memurlarımız videoyu inceliyor. Henüz hiçbir gözaltı yapılmadı ve incelemeler devam ediyor” ifadeleri kullanıldı.

Olayın ardından West Ham cephesi de olayla ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Herkese açık bir kulübüz. Yaş, ırk, din, inanç, medeni durum, cinsiyet, cinsel yönelim ve özür ayrımı olmaksızın herkes Londra Stadı’nda sıcak bir şekilde karşılanır” denildi.

İngiltere’de ırkçı ve İslam karşıtı gruplar özellikle futbol taraftarları arasında örgütleniyor. Bu tür grupların en büyüğü olarak bilinen “Football Lads Alliance” son 2 yılda başkent Londra’da gerçekleştirdiği kalabalık yürüyüşlerle gündeme gelmişti.

Yorumlar