İngiltere'de Portekizce konuşanlara ırkçı saldırı

İngiltere'de sokakta yürürken aralarında Portekizce konuşan 3 kişi, yanlarından geçen İngiliz bir kadının ırkçı saldırısına maruz kaldı.

Google Haberlere Abone ol
İngiltere'de Portekizce konuşanlara ırkçı saldırı

İngiltere'de bir kadın, sokakta yürürken karşılaştığı Brezilyalı 3 kişiye Portekizce konuştukları için sözlü saldırıda bulundu. Kadının, yolda yürüyen Brezilyalılara, "Bu sokakta yürürken İngilizce konuşun" ifadeleriyle bağırdığı öğrenildi. Kadının Brezilyalılara karşı takındığı agresif ve saldırgan tutum dikkat çekerken, kadının saldırıda bulunduğu kişilerden Natalia Rossini ise olayı kamerasıyla kaydetti.

Olay yaşandığında arkadaşlarıyla Westbourne Park istasyonuna doğru gitmekte olduğu öğrenilen Rossini, görüntüleri Facebook hesabından paylaştı ve şunları söyledi: "Ben, eşim ve bir arkadaşımız, ana dilimiz olan Portekizce konuşuyorduk. Bir kadın ise, 'onun ülkesinde' olduğumuz için ana dilimizde konuşamayacağımızı düşünerek bize bağırmaya başladı. Şoke oldum, konuşamadım bile. Daha önce başıma böyle bir şey asla gelmedi ve geleceğini de düşünmezdim. Londra, sokakta yürürken bir sürü farklı dilde konuşma duyabileceğiniz, büyük bir şehir. Burası, turistik bir şehir, bu doğru değil."

Rossini ayrıca, kadının eşine yumruk attığını, ancak bu görüntülerin videoda görünmediğini de belirtti.

Brezilyalı kadınlardan birinin, saldırgana "Biz Portekizce konuştuğumuz için bize bağırıyorsun" demesi üzerine ise saldırgan, Brezilya'da daha önce bulunduğunu ve gittiğinde oranın dilini konuştuğunu iddia ederek "Kapa çeneni, daha önce Rio'da bulundum. Ben Brezilya'ya gittiğim zaman 'Brezilyaca' konuşuyorum" dedi.

Saldırgan kadının Brezilya'nın ana dili olan Portekizce için 'Brezilyaca' ifadesini kullanması da dikkat çekti.

Olayla ilgili polis sözcüsü tarafından da bir açıklama yayınlandı. Açıklamada, "26 Ocak cumartesi günü ırkçı bir saldırıda bulunulduğuna ilişkin bir ihbar aldık. Olay, yaklaşık 4ç30 sularında Crescent'te meydana geldi. Brezilyalı mağdurlar, kadının kendilerine sözlü ve fiziksel tacizde bulunduğunu söylediler. Soruşturma devam ediyor, herhangi bir gözaltı işlemi uygulanmadı" ifadeleri yer aldı.

Yorumlar