Beyaz Saray'dan Erdoğan-Trump açıklaması

Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında Paris'te gerçekleşen görüşmeye dair açıklamada bulundu. Açıklamada iki liderin Cemal Kaşıkçı cinayetini görüştüğü belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Beyaz Saray'dan Erdoğan-Trump açıklaması

Bir Beyaz Saray yetkilisinin Reuters'a yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında yapılan görüşmede Cemal Kaşıkçı cinayetine verilecek yanıt konuşuldu

Reuters haber ajansının bir Beyaz Saray yetkilisine dayandırdığı haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın görüşmesinde iki lider Cemal Kaşıkçı cinayetine verilecek yanıtı konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump, dün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un liderler onuruna verdiği yemekte bir araya gelmişti. 

1. Dünya Savaşı'nın bitiminin 100. yılı etkinlikleri kapsamında yaklaşık 70 lider Paris'te bulunuyor. Liderlerin bugün Elysee Sarayı'nda verilecek öğle yemeğinde buluşması ve ardından çeşitli etkinliklere katılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısa bir süre önce yemeğin verileceği Elysee Sarayı'na ulaştı.

Gün içerisinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump'ın da kısa bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

Sabah saatlerinde başlayan anma etkinlikleri kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile Almanya Başbakanı Angela Merkel anıtlığı ziyaret ederek birlikte çelenk bıraktı. ABD Başkanı Donald Trump'ın ise kötü hava koşulları nedeniyle Paris'te bulunan Amerikan askerlerinin yattığı mezarlığı ziyaretini son dakikada iptal ettiği bildirildi.

Yorumlar