Avrupa'nın vicdanı kurudu: Günlerdir denizde bekletiliyorlar

Avrupa'ya ulaşmaya isteyen göçmenlerin 32'si Sea-Watch 3 gemisinde 17 gündür, 17'si de Sea Eye gemisinde yaklaşık 10 gündür güvenli bir liman açılmasını bekliyor

Google Haberlere Abone ol
Avrupa'nın vicdanı kurudu: Günlerdir denizde bekletiliyorlar

Avrupa ülkelerinin liman açmayı reddetmesi nedeniyle günlerdir Akdeniz'de bekletilen 49 göçmen için Papa'dan Avrupalı liderlere çağrı geldi.

Libya'dan yola çıkarak Avrupa'ya ulaşmaya isteyen göçmenlerin 32'si Sea-Watch 3 gemisinde 17 gündür, 17'si de Sea Eye gemisinde yaklaşık 10 gündür güvenli bir liman açılmasını bekliyor.

İtalya'nın göç karşıtı sağ-popülist hükümeti liman taleplerini reddederek göçmenlerin Malta'ya daha yakın olduğunu ve bu ülkeye götürülmeleri gerektiğini öne sürüyor. Malta da gemilerin kendi limanlarına yanaşmasına onay vermezken gemilerin karasularına girişine yalnızca kötü hava koşulları sırasında açık denizde kalmamaları için izin verdi.

49 göçmenin günlerdir kış şartlarında denizde bekletilmesi İtalya'da bazı belediye başkanları ve Katolik Kilisesi'nden din adamları tarafından hükümetin sert şekilde eleştirilmesine neden oldu.

Aralarında Napoli ve Palermo'nun da bulunduğu bazı kentlerin belediye başkanları hükümete isyan ederek "Bizim limanlarımız göçmenlere açık" mesajı verdi; ancak Ulaştırma Bakanlığı'nın liman açmaya onay vermemesi nedeniyle bu mesaj gerçeğe dönüşemiyor.

Yorumlar