Almanya'dan Deliler Fatih'in Fermanı filmine kısıtlama

Almanya Deliler Fatih'in Fermanı filmine kısıtlama getirdi. Filme 18 yaş sınırlaması getiren Almanya'ya filmin yapımcıları tarafından itirazda bulunuldu

Google Haberlere Abone ol
Almanya'dan Deliler Fatih'in Fermanı filmine kısıtlama

Almanya’nın, Deliler Fatih’in Fermanı filmini, ‘Türk milliyetçiliği ve gençler için uygun olmadığı’ iddiasıyla 18 yaş sınırı getirmesine, oyuncular ve yapım ekibi tepki gösterdi.

Erkan Petekkaya, Nur Fettahoğlu, İsmail Filiz ve Cem Uçan’ın başrolünü paylaştığı Deliler Fatih’in Fermanı filmine, Almanya’da ‘Aşırı Türk milliyetçiliği ve gençler için uygun olmadığı’ iddiasıyla 18 yaş sınırı getirildi.

Film Derecelendirme Sistemi (FSK) Kurulu, inceleme sonucunda projenin, sadece gece yarısı tek seans gösterilebileceğine karar verdi.

Olaya tepki gösteren Erkan Petekkaya, “Haksızlık... Gerekli hukuki çalışmaları yapım şirketimiz yapıyor. Gurbetçilerimiz merak etmesin, hep beraber izleyeceğiz” dedi. 

Aynı zamanda yapımcı olan İsmail Filiz ise, "300 Spartalı ve Truva gibi Yunan, Braveheart’la İskoç milliyetçiliği yapan yapımları gösterilmesine izin veren Almanya’yı kınıyorum” açıklamasını yaptı. 

Cem Uçan, “Dracula Untold filmindeki Fatih Sultan Mehmed’e yapılan hakaretlere sessiz kalan Almanya’nın, bize salon vermemesi şaşırttı mı? Tabii ki hayır” ifadesini kullandı.

Yorumlar