Alman medyası yazdı: Suudilere silah satışı sürüyor

Alman medyası, Cemal Kaşıkçı hadisesinden sonra silah satışını durdurduğunu açıklayan Alman hükümetini yalanladı. Medyada yer alan haberlere göre, Almanların silah satışı devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Alman medyası yazdı: Suudilere silah satışı sürüyor

Alman savunma sanayi şirketi Rheinmetall, Alman hükümetinin silah ihracatını askıya almasına rağmen Suudi Arabistan'a mühimmat göndermeyi sürdürüyor.

Stern dergisi ve ARD televizyonunda yayınlanan Report München adlı programın haberlerinde, Rheinmetall'in ortak olduğu İtalyan ve Güney Afrikalı şirketler aracılığı ile Suudi Arabistan'a mühimmat satışına devam ettiği öne sürüldü.

Söz konusu haberlerde; Rheinmetall'in Yönetim Kurulu Başkanı Helmut Merch'in kasım ayı ortasında banka analistleri ile telekonferans aracılığı ile yaptığı toplantıda, Alman hükümetinin, ihracatın askıya alınması kararının bu nakliyatı etkilemediğine dair güvence verdiği belirtildi.

DW'nin haberine göre Almanya Başbakanı Angela Merkel, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti tamamen aydınlatılıncaya kadar Suudi Arabistan'a silah ve savunma sanayi ürünlerinin ihracatını askıya aldıklarını açıklamıştı.

Yorumlar