Avrupa Güreş Şampiyonası

- Milli güreşçi Selahattin Kılıçsallayan, erkekler serbest stil 65 kiloda bronz madalyanın sahibi oldu

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Güreş Şampiyonası

KASPİYSK (AA) - Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 65 kiloda Selahattin Kılıçsallayan, bronz madalya kazandı.

İlk kez Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden Selahattin, bronz madalya maçında son Avrupa üçüncüsü Slovenyalı David Habat ile karşılaştı.

Çekişmeli geçen müsabakayı 5-1 geriye düşmesine rağmen 8-7 kazanan Selahattin, Avrupa şampiyonalarında ilk madalyasını elde etti. Türk sporcu, madalya sevincini minderde Türk bayrağıyla tur atarak yaşadı.

Milli güreşçi Selahattin, karşılaşmanın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyüklerde ilk kez güreştiğini belirterek, "Daha önce gençlerde dünya ve Avrupa şampiyonu olmuştum ama büyükler çok farklı. İnandık, iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Çok iyi çalıştım. Hedefim şampiyonluktu ama bronz madalya aldım. Çok şükür, madalyanın kötüsü olmaz. İnşallah, bundan sonraki şampiyonalarda altın madalya kazanırım." ifadelerini kullandı.

İlk turda Belaruslu Viktar Serada'yı 6-1 yenen Selahattin Kılıçsallayan, çeyrek finalde Azerbaycanlı Haji Aliyev'e mağlup olmuştu.

Selahattin, Azerbaycanlı güreşçinin finale yükselmesiyle çıktığı repesaj maçında Avusturyalı Gabriel Janatsch'ı sayı tuşuyla yenmişti.

Serbest stil 65 kiloda Azerbaycanlı Haji Aliyev Avrupa şampiyonu olurken, Rus Ilias Bekbulatov gümüş madalyada kaldı. Diğer bronz madalyayı ise Gürcü Vladimer Khinchegashvili aldı.


- 57 kiloda da altın madalya Azerbaycan'a gitti


Milli sporcu Ahmet Peker'in derece elde edemediği 57 kiloda da bir diğer Azerbaycanlı güreşçi Giorgi Edisherashvili, şampiyonluk sevinci yaşadı.

Ev sahibi Rusya'dan Zavur Uguev gümüş madalyayı boynuna takarken, üçüncülük kürsüsüne Sırp Stevan Andria Micic ve Belaruslu Uladzislau Andreyeu çıktı.

Yorumlar