Avatar yaş sınırı kaç? Avatar: Suyun Yolu kaç saat sürüyor?

Avatar yaş sınırı filmi 13 yıl aradan sonra nihayet çıkıyor. 2009 yılında yayınlandığında bütün dünyada ses getiren Avatar filminin devam filmi uzun yıllardır bekleniyordu. 16 Aralık'ta galası yapılması beklenen filmin yaş sınırı merak ediliyor. Çizgi animasyon tarzı görünse de aslında bir başyapıt.

Google Haberlere Abone ol
Avatar yaş sınırı kaç? Avatar: Suyun Yolu kaç saat

Avatar yaş sınırı kaç? Avatar: Suyun Yolu kaç yaş üstü? Avatar 2 filminde yaş sınırının kaç olacağı merak edilirken, filmin 16 Aralık itibariyle ilk gösterime başlayacağı belirtiliyor. Filmin galatasından sonra vizyon tarihi de netleşmiş olacak. Film henüz vizyona girmeden bütün eleştirmenlerden olumlu dönüşler almış durumda. İlk versiyonuyla dünya genelinde hem izleyici hem de hasılat rekoru kıran Avatar filminin ikincisinin de büyük ses getirmesi beklenirken, yapımcılar şimdiden üç, dört ve beşinci versiyonları için sinyal verdi bile. Peki, Avatar 2 yaş sınırı kaç? Avatar: Suyun Yolu kaç yaş üstü?

AVATAR YAŞ SINIRI KAÇ?

13 yıllık aradan sonra Avatar’ın devam filmi, nihayet sinemaseverlerle buluşmak için artık gün sayıyor. Film, şimdiden eleştirmenlerden tam not alırken yönetmeni James Cameron da iddialı açıklamalarda bulunuyor. Avatar 2 filmi için henüz yaş sınırıyla ilgili detay verilmedi; ancak Avatar 1 filminde yaş sınırı 13 olarak belirlenmişti. Çünkü film, şiddet ve korku unsurları içerir. Olumsuz örnek oluşturabilecek davranışlar içerir. Avatar 2 Suyun Yolu yaş sınırı da 13 ve üzeri olarak belirlendi.

AVATAR 2 NE ZAMAN SİNEMALARDA OLACAK?

On yılı aşkın süredir üzerinde çalışılan Avatar’ın (2009) merakla beklenen devam filminin galası 16 Aralık’ta sinemalarda yapılacak.

Bu arada da filmin yönetmeni ve ortak yazarı James Cameron sık sık röportajlar veriyor. Son olarak Cameron, Avatar devam filmindeki özel efektler ile Marvel’in Avengers: Endgame’de kullanılan efektleri karşılaştırıyor ve bu filmlerin Avatar 2’nin yakınından bile geçmediğini iddia ediyor. Cameron’ın iddiaları pek de yersiz değil, çünkü filmin dünya prömiyeri sonrası eleştirmenlerden övgü dolu sözler alması dikkat çekti.

Cameron, “Marvel veya DC Universe’e laf atmayacağımı önceden söylemek istiyorum. O filmleri seviyorum. Hadi bunu bir kenara bırakalım. Açıkçası büyük çizgi roman filmleri, endüstrinin hacmini artırıyor, değil mi? Ve yükselen teknik dalgası herkesi bir araya getiriyor. Size daha yüksek kaliteli sanatçılar, daha fazla araç, eklenti ve kullanmak için kod sağlıyor” diyor.

Cameron sözlerine beraber çalıştığı WETA Effects’i överek devam ediyor: “WETA Effects, artık bilindiği üzere en iyisi! Bizim yaptığımız türden duygusal yüz hareketlerine gelince Thanos mu? Hadi ama, Avatar: The Way of Water’ı gördünüz. Yaklaşamazlar bile. WETA’nın yaptığı bu.”

Avatar 2009 yılında vizyona girdiğinde 237 milyon dolarlık bir bütçesine karşılık dünya çapında gişede 2.922 milyar dolar hasılat elde ederek tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi oldu.

Şimdi 13 yıl sonra ikinci film ile yeniden sinemaseverler hikayeye devam edebilecekler. Hatta Cameron sırasıyla 2024, 2026 ve 2028’de üç devam filmi daha yapmayı planlıyor.

AVATAR: SUYUN YOLU KAÇ SAAT?

Avatar: Suyun Yolu filminin süresi 3 saat 10 dakikadır.


 

Yorumlar