Atatürk Havalimanı’nda iki günlük yazılım maratonu

- TAV Technologies, havacılık sektöründe geleceğin fikirlerini üretmek üzere iki gün sürecek yazılım maratonu gerçekleştiriyor

Google Haberlere Abone ol
Atatürk Havalimanı’nda iki günlük yazılım maratonu

İSTANBUL (AA) - TAV Technologies, havacılık sektöründe geleceğin fikirlerini üretmek üzere Atatürk Havalimanı'nda iki gün sürecek yazılım maratonu gerçekleştiriyor.

TAV Technologies'den yapılan açıklamaya göre, havalimanı bilişim çözümlerinde uzmanlaşarak dünyanın önde gelen markaları arasına giren TAV Technologies, havacılık sektöründe geleceğin fikirlerini üretmek üzere iki gün sürecek yazılım maratonu düzenliyor.

Atatürk Havalimanı C Terminali’nde, TAV Technologies “Boomerang Hackathon” başlığıyla düzenlenen etkinliğe, 48 takım halinde 200’e yakın yazılımcı, tasarımcı ve proje yöneticisinin katılıyor. Hackathon ile eş zamanlı olarak havalimanı teknolojileriyle ilgili kurgulanan proje fikirlerinin paylaşıldığı bir Ideathon da gerçekleştiriliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Technologies Genel Müdürü Kerem Öztürk, şunları kaydetti:

“TAV Technologies olarak havalimanı bilişim çözümleri konusunda uzmanlaştık ve bugün üç kıtada 36 havalimanında ürün ve hizmetlerimizle yer alıyoruz. Düzenlediğimiz Hackhathon organizasyonu ile havalimanlarında üretilen bilgilerin, farklı bakış açıları, teknolojik yaklaşımlar ve katılımcıların yenilikçi iş birlikleri ile TAV Technologies’e değer yaratan inovasyonu beraberinde getiren bir geri dönüş sağlamasını amaçlıyoruz. Bu strateji kapsamında ilkini düzenlediğimiz Hackathon organizasyonuyla havalimanı yolcularına ve diğer paydaşlarımıza havacılık ürün ve hizmetleri ile sürdürebilir bağ kurduracak, hayatı kolaylaştıran fikirler arıyor ve geleceğin havacılık sektörüne yön verebilecek her türlü hayali, teknoloji ile buluşturmak istiyoruz.”

Etkinliğe ilk gelen takıma sürpriz bir hediye verildi. Gaziantep'ten katılan takıma hediye çeklerini TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Franck Mereyde takdim etti.

Başta uçuş bilgileri olmak üzere bir havalimanında üretilen verinin büyük bir bölümüne ev sahipliği yapan TAV Technologies, Hackathon süresince üretilen test verisini geliştiricilerin kullanımına açarak, yeni fikirler ve projeler gerçekleştirmelerini amaçlıyor.

TAV Technologies “Boomerang Hackathon” etkinliğinde ilk üç sırada yer alacak takımlara ödül olarak Laptop, Tablet ve Stanford Üniversitesi’nde e-eğitim imkanı verilecek. Etkinliğin destekçileri arasında Amazon WS, Superonline, HP, RedBull ve KWORKS yer alıyor.

Bugün başlayan etkinlik, yarın sona erecek.


Yorumlar