Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılması

- Ataşehir Belediyesi: - "Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İçişleri Bakanlığı'nın görevden uzaklaştırma kararını yargıya taşıyarak, avukatları aracılığıyla hukuksal mücadelesini başlatmıştır

Google Haberlere Abone ol
Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılması

İSTANBUL (AA) - Ataşehir Belediyesi, Battal İlgezdi'nin İçişleri Bakanlığı'nın görevden uzaklaştırma kararını yargıya taşıyarak, avukatları aracılığıyla hukuksal mücadele başlattığını bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, İlgezdi'nin geçici tedbirle görevden uzaklaştırıldığı hatırlatılarak, söz konusu işlemin Anayasa'nın 127'nci maddesinin dördüncü fıkrası ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47'nci maddesi gereğince, geçici süreyle görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi.

"Bazı basın-yayın organlarında ve kamuoyunda yanlış ifadeler yer almaktadır. Görevden uzaklaştırma ve görevden alma hukuksal anlamda farklı terimlerdir ve farklı uygulamaları vardır. Ataşehir Belediye Meclis Başkanı Sadi Özata, 1. Başkan Vekili olarak yasa gereği bu görevi yürütmektedir. Ataşehir Belediye Meclisi, görevden uzaklaştırma kararının ardından 10 gün içerisinde İstanbul Valiliği tarafından belirlenen gün ve saatte toplanarak kendi içerisinden, Belediyeyi yönetecek Başkan Vekilini seçecektir. Belediye Başkanı Battal İlgezdi ise İçişleri Bakanlığı’nın görevden uzaklaştırma kararını yargıya taşıyarak avukatları aracılığıyla hukuksal mücadelesini başlatmıştır."

Yorumlar